Fotbal intern

“Van Persie” ŞOCHEAZĂ: “Am 16 SALARII RESTANTE”

Pe plan sportiv, Rapidului îi merge din ce în ce mai bine. Primele două meciuri din play-off au însemnat tot atîtea victorii pentru giuleşteni, iar unul dintre principalele motive ale...
02.05.2014 | 10:33
Van Persie SOCHEAZA Am 16 SALARII RESTANTE
ADVERTISEMENT

Pe plan sportiv, Rapidului îi merge din ce în ce mai bine. Primele două meciuri din play-off au însemnat tot atîtea victorii pentru giuleşteni, iar unul dintre principalele motive ale ascensiunii este Mădălin Martin. Mijlocaşul de bandă este într-o formă de zile mari, el reuşind să ofere assist-ul pentru golul victoriei de la Clinceni, înscris de Lung în minutul 90, şi să egaleze la 1 la Bacău. Ambele partide au fost cîştigate de vişinii cu 2-1, după ce au fost conduşi cu 1-0! Însă bilanţul pozitiv al lui Martin din 2012 nu se rezumă la atît, avînd în vedere că jucătorul de 21 de ani a reuşit în total 5 goluri, 4 pase decisive şi să scoată două lovituri de la 11 metri. FANATIK.RO a stat de vorbă cu mijlocaşul lui Moldovan, acesta dezvăluind detalii mai puţin legate din cariera sa, dar şi factorii care îl menţin concentrat în ciuda situaţiei dificile pe care o traversează Rapidul.

“Nu mă mai gîndesc la partea financiară, dacă joc bine vor veni şi banii”

Mădălin, ai un an foarte prolific, cel mai bun al carierei! Care sînt secretele acestei forme pe care o traversezi?

ADVERTISEMENT

– Viorel Moldovan! De cînd a venit el antrenor mă simt excelent. Face nişte antrenamente foarte bune şi ştie cum să discute cu jucătorii, cum să îi motiveze. Discută şi cu tot grupul, dar şi individual. Simte problemele pe care le are fiecare şi ştie cum să le interpreteze în aşa fel încît să ne ajute să dăm tot ce avem mai bun. El a fost atacant şi ne înţelegem perfect, iar asta se vede pe tabelă.

Cîştigi la viteză aproape orice duel cu adversarii. Te-ai cronometrat vreodată cît scoţi pe suta de metri?

ADVERTISEMENT

– Ha-ha-ha, nu! Dar să ştii că sînt şi eu foarte curios, chiar o să fac odată treaba asta. Viteza e unul dintre atuurile mele. E nativă, dar am şi îmbunătăţit-o mult în ultimele sezoane. Mai ales că în ultimul timp am pus şi trei kilograme de masă musculară, iar asta mă ajută în mod cert să alerg şi mai bine.

La Rapid sînt probleme mari de tot, nu există bani… Tu cum te concentrezi să joci atît de bine?

ADVERTISEMENT

– Ce să fac… Nu mă mai gîndesc la partea financiară, ci merg şi eu pe principiul că dacă joc bine vor veni şi banii. Aşa sînt mult mai liniştit, ceea ce mă ajută mult de tot în randamentul de pe teren. Cred că se vede destul de bine (rîde)!

4.FOTBAL:RAPID BUCURESTI-DINAMO BUCURESTI 0-1,LIGA 1 (3.03.2013)

“Băi Mădăline, tu eşti fotbalist la Rapid şi ne ceri nouă bani?!”

Totuşi nu ţi-ai mai luat salariul de un an…

– Asta e o treabă mai delicată… Eu am restanţe nu de un an, ci de 16 luni, cred. Le-am şi pierdut şirul, sincer… Ideea e că nu pot zice că n-am mai luat de 16 luni banii, ci că asta e perioada cumulată. Am mai primit cînd şi cînd nişte bani, despre care se ştie… Dar ce să fac dacă asta e situaţia? Aştept şi eu.

ADVERTISEMENT

În condiţiile astea, din ce trăieşti?

– Din primele pe care ni le mai dă domnul Moldovan şi cu bani de la părinţi. Cam astea sînt veniturile mele acum. Chiar îmi spuneau ai mei: «Băi Mădăline, tu eşti fotbalist la Rapid şi ne ceri nouă bani?!». Bun, asta era la început, că acum s-au obişnuit cu ideea, nu li se mai pare ciudat (rîde).

Cum ai ajuns tu la Rapid?

– Păi pot spune că aici am început fotbalul! Adică am ajuns în Giuleşti prin 2006, cînd aveam 14 ani. Nu pot să spun că jucasem fotbal pînă atunci decît la nivel de maidan, din pasiune. Tocmai de aia, tata, care e mare rapidist, m-a luat de mînă şi m-a dus la grupa de juniori a domnului Damaschin, care a avut foarte multă grijă de mine şi îi mulţumesc pentru asta.

“Cu actualul lot, Rapid e de primele cinci în Liga 1”

Şi ai venit într-un tricou al lui Buga… El e modelul tău?

– Da, da! Doar aşa şi sînt poreclit. Era la modă Buga atunci, dăduse golurile alea multe în Europa şi îţi dai seama că eram înnebunit după el. Mie îmi plac fotbaliştii tehnici, de-aia am şi ales numărul 80 la Rapid. A fost al lui Teixeira, fotbalist pe care îl apreciam mult de tot pentru felul în care juca.

Din străinătate cine îţi place?

– Eu sînt dreptaci, dar mai mult mă atrag fotbaliştii de picior stîng. Nu ştiu care e explicaţia, dar e o realitate. Cel mai mult îmi place de Van Persie, e modelul meu aş putea spune. Apoi îmi mai place mult de tot Mesut Ozil, tot stîngaci. Unii mă mai şi alintă Van Persie (rîde cu poftă)!

Revenind la Rapid, tu unde crezi că se poate clasa echipa cu actualul lot în prima ligă?

– Sincer?! La ce fotbal se joacă acum la noi, îţi dau în scris se clasează în primele cinci la anul! Cu actualul lot şi cu ceva stabilitate financiară, pe acolo sîntem. Gîndeşte-te că-i avem pe Nico, Pancu, plus alţi fotbalişti cu mare experienţă şi calitate, aşa că poziţia asta e una perfect realizabilă pentru noi.

Performanţele lui Martin în 2014:

SC Bacău – Rapid 1-2 (gol)

România U21 – Feroe U21 3-1 (gol şi pasă de gol)

Rapid – Brăila 5-2 (gol, pasă de gol şi 11 metri obţinut)

Rapid – Slobozia 0-1 (11 metri obţinut)

Rapid – Suceava 5-1 (gol şi pasă de gol)

Clinceni – Rapid 1-2 (pasă de gol)

SC Bacău – Rapid 1-2 (gol)

P: Pariază la Unibet. Bonus de 150 ron la înregistrare! 

ADVERTISEMENT