News

Vântul puternic a făcut ravagii în toată țara. Mașini distruse în București, după ce zeci de copaci au fost doborâți de vijelie

18.05.2021 | 19:36
Vantul puternic a facut ravagii in toata tara Masini distruse in Bucuresti dupa ce zeci de copaci au fost doborati de vijelie
ADVERTISEMENT

Vântul puternic a făcut ravagii în toată țara, după ce copacii smulși din rădăcini au căzut peste mașini.

Din cauza vântului puternic zeci de copaci, unii uscați, au fost smulși din rădăcini și s-au prăbușit peste mașini. Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic în toată România, care este valabil până la ora 23.00.

ADVERTISEMENT

În București au fost solicitate echipe de intervenție în aproape toate zonele.

Vântul puternic a făcut ravagii

Zeci de bucureșteni și-au găsit mașinile parcate avariate. Vântul puternic a rupt copaci uriași. ISU București a intervenit în 27 de locații la solicitarea cetățenilor. 16 cereri au fost pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme și 11 pentru a fi eliberat carosabilul. În unele zone, copacii au căzut peste cablurile de curent.

“Locațiile unde au căzut copaci sunt C.C. Arion , strada Petru Rareș, strada Logofăt Udriște, parcul Cișmigiu, strada Doctor Cluneț, strada Vatra Luminoasă,  Bd. Metalurgiei, strada Burdujeni.

ADVERTISEMENT

Totodată, au fost emise mesaje pentru informarea populației prin intermediul panourilor electronice stradale si prin rețelele de socializare.”, se arată în comunicatul remis de ISU București-Ilfov.

Situație gravă în toată țara

Vântul puternic a suflat cu o viteză de peste 50-60 de kilometri pe oră – chiar de 70-80 de kilometri pe oră în toate regiunile din România. În aproape toate județele au fost raportate pagube produse de copacii rupți.

ADVERTISEMENT

În Craiova, ISU Dolj a anunțat că trei mașini au fost avariate. În județul Argeș, cinci autoturisme au fost strivite de copaci. Din fericire nu au existat victime.

În Constanța, pompierii au intervenit de urgență după ce o macara a căzut în fața unui hotel din Mamaia.

ADVERTISEMENT

Nici în Bihor situația nu este foarte bună. Zona este grav afectată de inundații. 50 de pompieri militari acționează în șapte localități.

“Echipajele operative intervin pentru evacuarea apei acumulata în 15 gospodării din localitatea Hârșești (curți, grădini, camere tehnice, subsoluri, bucătării de vară).

Până la această oră, pompierii au evacuat din gospodăriile afectate de inundații aproximativ 30 de animale și păsări. De asemenea, în localitatea Căbești, militarii acționează pentru evacuarea apei din 3 gospodării. În Beiuș, se acționează pentru realizarea digurilor de protecție, cu saci de nisip, pentru limitarea pătrunderii apei in gospodarii” , se arată în comunicatul ISU Bihor.

ADVERTISEMENT