News

Vântul puternic face ravagii în Capitală. Zeci de copaci căzuți peste mașinile oamenilor

Vântul puternic face ravagii în Capitală, dar și în județul Ilfov, cu zeci de copaci doborâți și multe autoturisme avariate
18.09.2022 | 12:23
Vantul puternic face ravagii in Capitala Zeci de copaci cazuti peste masinile oamenilor
Vântul puternic a făcut prăpăd în Capitală. Imagini de arhică. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pompierii din București și județul Ilfov au avut zeci de misiuni pentru îndepărtarea copacilor căzuți din cauza vântului puternic ce a lovit Capitala.

Vântul puternic face ravagii în Capitală

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a transmis duminică, 18 septembrie, că, în ultimele ore, pompierii au fost nevoiți să intervină în nu mai puțin de 20 de situații pentru îndepărtarea copacilor căzuţi şi a elementelor de construcţii desprinse de vânt.

ADVERTISEMENT

Autoritățile precizează că nu au fost raportate persoane rănite.

„Intervenim pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă apărute ca urmare a intensificării vântului în Bucureşti – Ilfov. Sunt peste 20 de cazuri în care am intervenit pentru îndepărtarea copacilor căzuţi şi a elementelor de construcţii desprinse de vânt. Nu sunt persoane rănite. Situaţia este în dinamică”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Din informațiile ISU, în multe din aceste cazuri, arborii au căzut peste mașinile oamenilor. (Str Huși – copac pe auto/ Calea Victoriei cu Mihai Voda – stâlp pe auto/ Aleea Someșul Mic – copac pe auto/  Sos. Dobroieşti – copac pe auto/ Str Uioara – copac pe auto/ Str Soltuzului – copac, cad crengi/ Aleea Codrii Neamțului – copac pe 3 auto/ Str Postăvarul – copac pe două auto/ Aleea Fizicienilor – copac pe auto/ Str Grigore Mora – copac pe auto/ Blvd Iuliu Maniu 128 – metrou Grojului copac pe auto)

ADVERTISEMENT

Autoritățile le recomandă cetățenilor să evite deplasarea pe stradă, în special prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și construcţiilor ușoare, să nu lucreze la înălţime și să nu atingă firele căzute la pământ.

Vântul puternic a închis și porturile de la mare

Toate porturile din Constanța au fost închise din cauza vântului puternic, potrivit Centrului Infotrafic, din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

ADVERTISEMENT

„Au fost oprite toate manevrele în porturile de la malul Mării Negre, atât pentru transportul maritim, cât şi pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic”, se arată în comunicatul autorităților.

În Constanța, Mangalia și stațiunea Olimp pompierii au fost chemați să intervină în cazul unor copaci și stâlpi doborâți de vânt. Cel puțin patru mașini și mai multe rețele electrice au fost avariate.

ADVERTISEMENT