ADVERTISEMENT
News

Vânzările de armament au explodat în plină pandemie de coronavirus. FBI a anunțat o creștere cu 33%

Autor: Traian Terzian | 03.04.2020 | 15:28
Vânzările de armament au explodat în plină pandemie de coronavirus. FBI a anunțat o creștere cu 33%
Deși lumea traversează o adevărată criză provocată de noul tip de coronavirus, în Statele Unite ale Americii a avut loc o creștere fantastică la vânzările de armament

Deși lumea traversează o adevărată criză provocată de noul tip de coronavirus, în Statele Unite ale Americii a avut loc o creștere fantastică la vânzările de armament.

ADVERTISEMENT

Vânzările de armament au explodat în plină pandemie de coronavirus

Conform Mediafax, care citează FBI, în luna martie a acestui an vânzările la armament au avut o creștere de 33% șia asta în ciuda faptului că pandemia de coronavirus a obligat autoritățile să ia anumite măsuri de restricție.

FBI a anunțat că luna precedentă a efectuat peste 3,7 milioane de verificări de fond pentru persoanele care încearcă să cumpere arme, cea mai mare cifră înregistrată vreodată într-o singură lună.

ADVERTISEMENT

În luna februarie au existat 2,8 milioane de verificări efectuate de Agenția Federală, în timp ce în luna martie a anului trecut au fost puțin peste 2,6 milioane.

Illinois, statul cu cele mai mari vânzări de armament

Măsurile de verificare venite din partea FBI au devenit mai aspre deoarece exisă persoane, neavând drept să folosească ame, care încearcă să cumpere fără să țină cont de măsurile impuse de Agenție.

ADVERTISEMENT

Statul cu cele mai mari vânzări de armament este Illinois, cu peste 640.00, urmat de Texas, peste 274.000, și Kentucky, cu peste 235.000. Pe lista statelor care au peste 100.000 de verificări se mai află California, Florida, Indiana, Michigan, Ohi, pennsylvania și Utah.

Statele Unite a înregistrat 950 de morți în ultimele 24 de ore, iar numărul total al deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la aproape 6.000. Ultimele date anunțate de autorități arată că numărul persoanelor infectate a sărit de 240.000.

ADVERTISEMENT

SUA se pregătește pentru cel mai negru scenariu în lupta împotriva coronavirusului, iar unii specialiștii estimează că se poate ajunge la peste 2 milioane de persoane decedate dacă sunt ridicate măsurile de carantină.

Pandemia de COVID-19 a expus în mod tragic limitele conducătorilor unor țări puternice ale lumii care fie au minimalizat pericolul, fie au adoptat strategii contestate de combatere a bolii. Deficiențelor din sistemele sanitare li s-au alăturat deciziile discutabile  ale autorităților.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!