News

Vânzările de armament au explodat în plină pandemie de coronavirus. FBI a anunțat o creștere cu 33%

03.04.2020 | 15:28
Vanzarile de armament au explodat in plina pandemie de coronavirus FBI a anuntat o crestere cu 33
ADVERTISEMENT

Deși lumea traversează o adevărată criză provocată de noul tip de coronavirus, în Statele Unite ale Americii a avut loc o creștere fantastică la vânzările de armament.

Vânzările de armament au explodat în plină pandemie de coronavirus

Conform Mediafax, care citează FBI, în luna martie a acestui an vânzările la armament au avut o creștere de 33% șia asta în ciuda faptului că pandemia de coronavirus a obligat autoritățile să ia anumite măsuri de restricție.

ADVERTISEMENT

FBI a anunțat că luna precedentă a efectuat peste 3,7 milioane de verificări de fond pentru persoanele care încearcă să cumpere arme, cea mai mare cifră înregistrată vreodată într-o singură lună.

În luna februarie au existat 2,8 milioane de verificări efectuate de Agenția Federală, în timp ce în luna martie a anului trecut au fost puțin peste 2,6 milioane.

ADVERTISEMENT

Illinois, statul cu cele mai mari vânzări de armament

Măsurile de verificare venite din partea FBI au devenit mai aspre deoarece exisă persoane, neavând drept să folosească ame, care încearcă să cumpere fără să țină cont de măsurile impuse de Agenție.

Statul cu cele mai mari vânzări de armament este Illinois, cu peste 640.00, urmat de Texas, peste 274.000, și Kentucky, cu peste 235.000. Pe lista statelor care au peste 100.000 de verificări se mai află California, Florida, Indiana, Michigan, Ohi, pennsylvania și Utah.

ADVERTISEMENT

Statele Unite a înregistrat 950 de morți în ultimele 24 de ore, iar numărul total al deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la aproape 6.000. Ultimele date anunțate de autorități arată că numărul persoanelor infectate a sărit de 240.000.

SUA se pregătește pentru cel mai negru scenariu în lupta împotriva coronavirusului, iar unii specialiștii estimează că se poate ajunge la peste 2 milioane de persoane decedate dacă sunt ridicate măsurile de carantină.

ADVERTISEMENT

Pandemia de COVID-19 a expus în mod tragic limitele conducătorilor unor țări puternice ale lumii care fie au minimalizat pericolul, fie au adoptat strategii contestate de combatere a bolii. Deficiențelor din sistemele sanitare li s-au alăturat deciziile discutabile  ale autorităților.

ADVERTISEMENT