Sport

VAR a intervenit decisiv în meciurile granzilor CFR, FCSB și Universitatea Craiova! Ce echipe au fost avantajate de folosirea arbitrajului video

Arbitrajul video a fost vedeta primei etape din SuperLiga. VAR a intervenit decisiv în unele situații, dar a dat și rateuri, în meciul de pe Arena Națională dintre FCSB și U Cluj, încheiat 1-1.
18.07.2022 | 12:00
VAR a intervenit decisiv in meciurile granzilor CFR FCSB si Universitatea Craiova Ce echipe au fost avantajate de folosirea arbitrajului video
VAR a intervenit decisiv în meciurile granzilor CFR, FCSB și Universitatea Craiova! Ce echipe au fost avantajate de folosirea arbitrajului video. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După ani de așteptare, arbitrajul video a fost implementat în fotbalul românesc. VAR a fost vedeta primei etape din SuperLiga, intervenind decisiv în meciurile granzilor CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova.

VAR a intervenit decisiv în meciurile granzilor CFR, FCSB și Universitatea Craiova!

CFR Cluj și Universitatea Craiova sunt echipele care au fost dezavantajate de arbitrajul video, în timp ce FCSB a profitat de deciziile luate cu ajutorul VAR, atâta timp cât el a funcționat pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

În meciul Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe 2-2, Alexandru Mateiu a fost eliminat în final de meci pentru o intrare foarte dură la un jucător advers la faza golului de 2-2. Arbitrul a luat decizia după ce a fost notificat de arbitrii VAR.

Colțescu a acordat primul penalty cu ajutorul VAR în fotbalul românesc

Sebastian Colțescu este arbitrul care a dat primul penalty cu ajutorul arbitrajului video în SuperLiga. În minutul 90+3, Ovidiu Hoban a fost lovit în cot de mingea trimisă de Ioniță. Pe viteză normală, arbitrul a lăsat meciul să meargă, dar după consultarea fazei pe ecran, Rapid a primit penalty.

ADVERTISEMENT

A fost o fază cu cântec, despre care s-a discutat mai mult decât tot meciul. Alexandru Albu avea să rateze lovitura de pedeapsă, iar apoi a apărut o nouă controversă, dacă trebuia să fie sau nu repetată lovitura de pedeapsă.

FCSB, avantajată de VAR… cât a mers sistemul!

La meciul de pe Arena Națională dintre FCSB și U Cluj, încheiat 1-1, VAR a avut multă treabă. În prima parte au fost analizate nu mai puțin de patru faze cu ajutorul arbitrajului video.

ADVERTISEMENT

Dacă CFR Cluj și Universitatea Craiova au fost dezavantajate, roș-albaștrii au profitat de deciziile din camera VAR. Golul lui Chipciu a fost anulat, însă în finalul reprizei sistemul a dat pentru prima oară rateuri.

Primul rateu: VAR n-a funcționat la hențul lui Romario Pires

Romario Pires a pus mâna pe minge în careu, arbitrul Marian Barbu a făcut semn că faza este verificată de VAR. “Centralul” s-a uitat de două ori la ecranul de la margine, care se pare că nu ar fi funcționat.

ADVERTISEMENT

Astfel, Barbu a rămas la decizia inițială și nu a acordat o lovitură de pedeapsă pentru FCSB, la scorul de 0-0. U Cluj a deschis scorul cinci minute mai târziu prin Adrian Bălan.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,93 este cota pentru „1 solist sau peste 2,5 goluri” la Saburtalo Tbilisi – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: