Fotbal international

VAR, dușmanul lui Manchester City în Champions League! Echipa lui Pep Guardiola, eliminată a doua oară la rând din Ligă după deciziile luate cu arbitraj video

16.08.2020 | 00:15
VAR dusmanul lui Manchester City in Champions League Echipa lui Pep Guardiola eliminata a doua oara la rand din Liga dupa deciziile luate cu arbitraj video
ADVERTISEMENT

Manchester City a pierdut cu 1-3 meciul împotriva celor de la Lyon și este eliminată din sferturile Ligii Campionilor. Echipa lui Pep Guardiola pleca mare favorită în această confruntare, însă francezii au reușit să producă surpriza sferturilor.

Cornet a deschis scorul pentru francezi după o gafă uriașă a apărării lui Pep Guardiola. De Bruyne a reușit să egaleze în partea secundă, însă cea mai importantă fază a fost în minutul 79. Dembele a înscris, însă englezii au cerut ajutorul VAR.

ADVERTISEMENT

A fost o fază extrem de controversată, în care unul dintre fundașii englezi a cerut fault în atac, însă arbitrul central al meciului, Danny Makkelie, a validat golul, spre furia englezilor, care s-au simțit dezvantajați.

VEZI VIDEO FAZA CONTROVERSATĂ: 

VAR, dușmanul lui Manchester City în Champions League!

Este pentru a doua oară la rând când Manchester City este eliminată din Liga Campionilor după o decizie a arbitrajului video. Anul trecut, tot în sferturile de finală, Tottenham reușea să elimine City după un adevărat thriller.

ADVERTISEMENT

După 0-1 în tur, Manchester City a câștigat returul cu 4-3, însă Tottenham a fost echipa care mergea mai departe datorită golurilor marcate în deplasare. Sterling a reușit golul de 5-3 în prelungiri, însă VAR a anulat decizia.

VEZI VIDEO golul anulat al lui Sterling în minutul 95:

Astfel, echipa lui Pochettino se califica în semifinala cu Ajax, eliminând una dintre principalele favorite ale Ligii Campionilor, pe Manchester City. Atunci, Tottenham reușea să joace finala în Champions League, pierdută cu 0-2 în fața lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola nu este prieten cu sistemul de arbitraj video și a avut de suferit și în campionat. La meciul din campionat cu Tottenham, încheiat 2-2, City a avut un gol anulat tot în minutul 90, de această dată reușita fiind a lui Jesus.

Atunci, Pep Guardiola a acuzat faptul că deciziile arbitrilor diferă de la meci la meci: “Trebuie să repare acest sistem. Am văzut ce s-a întâmplat la meciul trecut când nu s-a dat henț pentru o fază asemănătoare. Trebuie să avem mai multă consistență în decizii”, a spus Pep atunci.

ADVERTISEMENT

În patru sezoane de când o pregătește pe Manchester City, Pep Guardiola nu a reușit niciodată să treacă de faza sferturilor de finală, deși Champions League este un obiectiv primordial pentru echipa de pe Ettihad.

 

ADVERTISEMENT