Sport

Scapă cine poate! Reacția CCA despre VAR în România nu lasă dubii: etapa și scandalul. Arbitrii vor hotărî campioana României și în play-off! Exclusiv

Arbitrajul românesc din Liga 1 este horror. Însă cei de la CCA nu se grăbesc să implementeze arbitrajul video, solicitat de absolut toate cluburile din Liga 1. Iar explicaţia este halucinantă.
09.12.2021 | 10:17
Scapa cine poate Reactia CCA despre VAR in Romania nu lasa dubii etapa si scandalul Arbitrii vor hotari campioana Romaniei si in playoff Exclusiv
Gigi Becali, Kyros Vassaras şi Dan Petrescu. Sursa: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Etapa a 18-a a fost horror pentru arbitri. Au fost probleme grave de arbitraj în patru dintre cele 8 meciuri, iar patronii din Casa Pariurilor Liga 1 cer la unison introducerea VAR.

Totuşi, CCA nu se grăbeşte cu implementarea arbitrajului video, de care nu vom avea parte nici măcar în play-off, astfel că „fluierașii” vor avea posibilitatea să stabilească din nou campioana României sau echipele care vor retrograda.

ADVERTISEMENT

Reacția CCA despre VAR în Liga 1 nu lasă loc de interpretări: vom avea mega-scandaluri de arbitraj în fiecare etapă

Astfel, vom avea mega-scandaluri de arbitraj în fiecare etapă, până la finalul campionatului. Explicaţia celor de la CCA este halucinantă. Stadioanele nu sunt omologate şi regulamentul trebuie modificat, astfel că… mai durează.

FANATIK publică o declaraţie pe care vicepreşedintele CCA, Alexandru Deaconu, a acordat-o în luna septembrie pentru site-ul nostru vis-a-vis de introducerea VAR în Casa Pariurilor Liga 1:

ADVERTISEMENT

„Nu știm dacă se va implementa VAR în acest sezon din două motive foarte simple. În primul rând stadioanele nu sunt pregătite, nu sunt omologate.

“Încă nu știm de cine trebuie susținută modificarea stadioanelor pentru a putea avea tehnologie VAR”

Regulamentul trebuie modificat, pentru că nu avem în regulament VAR. Încă nu știm de cine trebuie susținută modificarea stadioanelor pentru a putea avea tehnologie VAR, dacă vor suporta cheltuielile Liga sau cluburile.

ADVERTISEMENT

Deși avem două brigăzi VAR, care sunt pregătite pentru VAR, din cauza stadioanelor nu vom putea avea nici măcar în play-off sau play-out meciuri cu VAR”, a declarat Alexandru Deaconu în exclusivitate pentru FANATIK.

Etapa a 18-a, făcută praf! Patru rezultate viciate de arbitri

CCA ne-a liniştit încă din septembrie cu subiectul VAR în Liga 1, cel puţin pentru acest sezon. Aşa că, nu trebuie să ne mire dacă vor continua prestaţiile horror ale arbitrilor, care i-au dus la exasperare pe jucători, antrenori, patroni şi suporteri.

ADVERTISEMENT

În etapa a 18-a, arbitrii au făcut praf meciurile: FCSB – UTA Arad 2-1, Chindia Târgovişte – CFR Cluj 0-1, FC Argeş – Gaz Metan Mediaş 2-1 şi FC Botoşani – Universitatea Craiova 3-1. Am avut de toate.

Penalty-uri inventate, goluri marcate după poziţii clare de offside, henţ-uri nesemnalizate sau lovituri de la 11 metri nesancţionate. A fost o etapă care le-a avut pe toate şi care a făcut ca lumea fotbalului să ceară la unison arbitrajul video.

Dan Petrescu: “Mergeţi şi în Uzbekistan, ia vedeţi, ăia au? Toate ţările au, de ce numai România nu?”

Dan Petrescu este unul dintre cei mai vehemenţi antrenori în ceea ce priveşte implementarea VAR în Casa Pariurilor Liga 1, spunând că până şi Uzbekistan are arbitraj video şi noi nu suntem în stare să îl avem:

“Eu zic de trei ani să bage VAR, de când a apărut. Îmi doresc corectitudine, să nu mai fie ceartă. Problemele ar fi mult mai mici şi mult mai multă linişte. Şi nu ar mai fi eliminări la antrenori. Dacă vezi la VAR te linisteşti ca antrenor. Campionatul ăsta şi playoff-ul din acest sezon sunt convins că nu vom avea. 

Spuneţi-mi o ţară, sunaţi în toate ţările de lângă România şi dacă e vreo ţară care nu are atunci eu tac din gură. Mergeţi şi în Uzbekistan, ia vedeţi, ăia au? Toate ţările au, de ce numai România nu?”, a tunat Dan Petrescu.

MM Stoica: “Are Albania VAR, Kosovo are. Poate ne împrumută. E jenant”

După ce arbitrul Marian Barbu a făcut praf meciul FCSB – UTA Arad, acordând uşor nu unul, ci două lovituri de departajare pentru „roş-albaştri”, Mihai Stoica, managerul sportiv al FCSB-ului a susţinut că toate aceste greşeli se pot rezolva foarte simplu prin implementarea VAR-ului:

“Ideea e în felul următor. Doar cineva cu soft-ul în ochi poate spune. Iar ne întoarcem la VAR, noi nu avem nici goal line technology. Are Albania VAR, Kosovo are. Poate ne împrumută. E jenant”, a spus MM.

Mihai Rotaru sare la gâtul lui Vassaras: “Dacă tu nu poți sta aici, nu poți să conduci. Nu există management de la distanță în arbitraj”

Patronul Universităţii Craiova, Mihai Rotaru, a sărit la gâtul lui Kyros Vassaras, preşedintele CCA, căruia îi cere demisia după prestaţiile jenante ale “fluieraşilor” din Liga 1:

“I-aș spune lui Vassaras să plece. Nu se poate conduce. Arbitrajul românesc trebuie condus de la fața locului. Dacă tu nu poți sta aici, nu poți să conduci. Nu există management de la distanță în arbitraj.

Trebuie să discuți om cu om. Trebuie să discuți cu Barbu față în față. Mută-te aici, muncește 7 din 7, 24 din 24. Dacă nu poți, du-te acasă”, a spus patronul Universităţii Craiova.

“În momentul acesta, singura salvare a fotbalului românesc este VAR-ul”

La finalul meciului Botoşani – U Craiova 2-2, Marius Croitoru s-a declarat exasperat de greşelile arbitrilor, chiar dacă formaţia sa a beneficiat de un gol marcat dintr-un offside evident:

“În momentul acesta, singura salvare a fotbalului românesc este VAR-ul. Sunt greșeli pe care oamenii din spatele televizorului le pot repara. Sunt lucruri care mă deranjează teribil. Chindia a fost practic defrișată anul ăsta.

Când va exista VAR-ul, nu vor mai fi discuții, o să vedeți. Vom sta liniștiți pe bancă, o să vedeți antrenori și jucători mult mai calmi și mai siguri, fără atacuri dure sau simulări. Fotbalul românesc se va îndrepta”, a spus Croitoru.

Însă, pentru implementarea VAR, ţara noastră mai aşteaptă. Deşi încasările din drepturi tv sunt de 28,5 milioane de euro fără TVA, Liga 1 nu are încă VAR. În schimb, ţările vecine: Ungaria, Serbia şi Bulgaria au acest sistem, iar sumele atrase din drepturile tv nu se apropie de cele plătite în Liga 1.

“Aduceți VAR cât mai repede că voi ajunge să îmi retrag echipa de pe teren. Nu mă credeți? Așteptați și o să vedeți. Burlene, VAR, VAR și iar VAR. Nu mai accept nicio scuză de la tine. Și nu o da pe Gino că nu ține. Tu ești numărul 1 și tu decizi” – Gigi Becali

  • 300.000 de euro pe sezon costă sistemul VAR în Liga 1
  • 28.500.000 de euro sunt sumele atrase din drepturile tv anual în Liga 1
ADVERTISEMENT