Sport

Nu se mai poate fără VAR! Scandal după scandal în Liga 1 din cauza arbitrajelor. Iulian Călin, gafă incredibilă în Gaz Metan – Farul 1-1. Video

În Liga 1 scandalurile privind arbitrajul se ţin lanţ. Iulian Călin a făcut o gafă incredibilă în meciul dintre Gaz Metan şi Farul, iar sistemul VAR, care poate corecta aceste erori, e departe de implementare.
29.11.2021 | 20:31
Nu se mai poate fara VAR Scandal dupa scandal in Liga 1 din cauza arbitrajelor Iulian Calin gafa incredibila in Gaz Metan  Farul 11 Video
Nu se mai poate fără VAR! Scandal după scandal în Liga 1 din cauza arbitrajelor. Iulian Călin, gafă incredibilă în Gaz Metan - Farul. Video
ADVERTISEMENT

Iulian Călin a făcut o gafă incredibilă în minutul 90+4 al meciului dintre Gaz Metan Mediaş şi Farul Constanţa. Centralul a acordat penalty pentru oaspeţi după un presupus fault al lui Moura la Adrian Petre.

Nu se mai poate fără VAR! Iulian Călin a făcut praf meciul Gaz Metan – Farul

Reluările arată clar că nu a fost niciun contact de penalty între cei doi jucători. Gazdele au avut o reacţie furibundă la adresa arbitrului, care a împărţit mai multe cartonaşe galbene. Jefte a înscris şi meciul s-a încheiat 1-1.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi a acuzat o altă fază la finalul meciului. A spus că golul marcat de Vlad Morar a pornit de la un offside nesemnalizat de la margine. Iar astfel de scene sunt din ce în ce mai dese în fotbalul românesc.

Scandal monstru la Chindia – Rapid! Săpunaru, gol decisiv marcat din offside

Laurenţiu Reghecampf a acuzat dur arbitrajul de la Universitatea Craiova – FCSB, scor 2-3, deşi arbitrul Horaţiu Feşnic a dat un penalty oltenilor. Reghe consideră că oltenii au mai avut un penalty neacordat în repriza secundă.

ADVERTISEMENT

În etapa trecută, a fost scandal monstru la Chindia – Rapid. Giuleştenii au avut doi oameni în plus, însă au fost conduşi în minutul 90 cu 1-2. Marzouk a adus egalarea cu un gol marcat dintr-un offside nesemnalizat.

Dinamo, iertată de un penalty în final de meci cu FC U Craiova!

Nici la meciul Dinamo – FC U Craiova nu a fost linişte. În minutul 81, Raicea este tras de tricou de Andrei Radu şi apoi este lovit de portarul Plamen Iliev. Însă, arbitrul Adrian Cojocaru nu a acordat un penalty evident oltenilor. Iar toate aceste scandaluri legate de arbitraj sunt doar din ultimele două etape.

ADVERTISEMENT

Controversele privind arbitrajul nu se vor putea rezolva decât în momentul în care va fi implementat arbitrajul video. Iar în acest sezon nu există nicio şansă ca sistemul VAR să fie folosit în Casa Pariurilor Liga 1.

VAR, doar din sezonul viitor: “Din cauza stadioanelor nu vom putea avea nici măcar în play-off sau play-out meciuri cu VAR”

Vicepreşedintele CCA, Alexandru Deaconu, a explicat în luna septembrie pentru FANATIK că sistemul de arbitraj va fi implementat cel mai devreme începând cu sezonul viitor:

ADVERTISEMENT

“În primul rând stadioanele nu sunt pregătite, nu sunt omologate. Regulamentul trebuie modificat, pentru că nu avem în regulament VAR. Încă nu știm de cine trebuie susținută modificarea stadioanelor pentru a putea avea tehnologie VAR, dacă vor suporta cheltuielile Liga sau cluburile.

Deși avem două brigăzi VAR, care sunt pregătite pentru VAR, din cauza stadioanelor nu vom putea avea nici măcar în play-off sau play-out meciuri cu VAR”, a spus Alexandru Deaconu.

În Europa, sistemul VAR este folosit în toate campionatele mari. Chiar şi în campionatele vecine, precum cel al Ungariei, Bulgariei sau al Serbiei, care au încasări din drepturi tv mult mai mici decât Liga 1 folosesc sistemul VAR.

“Este nevoie de sistemul VAR. Că mă dezavantajează sau nu, este nevoie de sistemul VAR. Vorbim de sport. Cine este mai bun, să câştige. Sunt oameni şi arbitrii, greşesc. Cred că sistemul VAR îi ajută foarte mult”, Ilie Poenaru

  • 300.000 de euro pe sezon costă sistemul VAR în Liga 1
  • 24 de ţări din Europa au implementat arbitrajul video

 

ADVERTISEMENT