Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

VAR-ul, salvarea Germaniei în meciul cu Danemarca. Le-a anulat un gol nordicilor și le-a dat penalty nemților, totul în doar 5 minute!

VAR a salvat-o pe Germania în meciul cu Danemarca. Într-un interval de doar 5 minute, sistemul de arbitraj video le-a anulat un gol nordicilor și a dictat penalty pentru nemți
29.06.2024 | 23:59
VARul salvarea Germaniei in meciul cu Danemarca Lea anulat un gol nordicilor si lea dat penalty nemtilor totul in doar 5 minute
VAR-ul, salvarea Germaniei în meciul cu Danemarca. Le-a anulat un gol nordicilor și le-a dat penalty nemților, totul în doar 5 minute! FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

VAR a intervenit decisiv pentru Germania în repriza a doua a meciului cu Danemarca în optimea de finală de la Euro 2024. Într-un interval de doar 5 minute, sistemul de arbitraj video a luat două decizii pro-Germania.

VAR, decisiv în Germania – Danemarca. Cum a „ajutat-o” pe selecționata țării gazde

Michael Oliver a avut parte de un meci infernal pe Signal Iduna Park, din Dortmund, acolo unde s-a disputat optimea de finală dintre Germania și Danemarca. În prima repriză, „centralul” englez a fost nevoit să întrerupă meciul, pentru că, deasupra arenei, a început să plouă cu grindină.

ADVERTISEMENT

Oliver a avut viață grea încă din minutul 4, când a anulat reușita lui Nico Schlotterbeck. Britanicul a considerat că stoperul Borussiei Dortmund l-a faultat pe Kasper Schmeichel. Cele mai nebunie faze de arbitraj s-au petrecut însă în actul secund.

Mai întâi, Danemarca a avut un gol anulat pe motiv de ofsaid. Joachim Andersen a trimis mingea în plasa porții lui Neuer, în minutul 48, dar reușita fundașului de la Crystal Palace nu a fost validată. VAR a decis că Delaney era cu un vârf de gheată în poziție afară din joc.

ADVERTISEMENT

Acțiunea s-a mutat rapid la poarta lui Schmeichel și, în minutul 53, Kai Havertz avea să facă 1-0 pentru nemți. Atacantul lui Arsenal a deschis scorul dintr-un penalty pe care Michael Oliver l-a dictat doar după ce a revăzut faza pe monitor.

Reluările au demonstrat că mingea l-a lovit în mână pe același Andersen în momentul centrării lui Leroy Sane, astfel că „centralul” englez a arătat fără nicio ezitare punctul de la 11 metri. – vezi VIDEO

ADVERTISEMENT

Danezii, dezvantajați de VAR în semifinalele lui Euro 2020

Nordicii au coșmaruri cu sistemul de arbitraj video la Campionatul European. La ediția precedentă, Danemarca a fost oprită din drumul spre finală după o fază extrem de controversată petrecută în semifinala cu Anglia.

Atunci, selecționata pregătită de Gareth Southgate a ajuns în ultimul act, după ce a câștigat cu 2-1 meciul cu Danemarca. În minutul 102, la scorul de 1-1, Sterling a obţinut uşor un penalty, după ce a „plonjat” acuzând o intervenţie asupra sa a lui Maehle.

ADVERTISEMENT

Faultul a fost confirmat de video arbitraj, în cabina VAR aflându-se atunci și Ovidiu Hațegan, chiar dacă, pe reluări, s-a putut observa că erau două mingi pe teren înainte ca englezul să cadă în careu.

Harry Kane a executat lovitura de pedeapsă, Kasper Schmeichel a respins în faţă, dar căpitanul Albionului trimis balonul în poartă și, astfel, Anglia a câștigat cu 2-1 și s-a calificat în finala lui Euro 2020, pe care avea să o piardă în fața Italiei, la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT
6,00 e cota Betano pentru pronosticul „Germania câștigă Euro 2024”