Life

Vară fierbinte în sportul românesc: FCSB-Dinamo, preliminariile competițiilor europene, Halep la US Open

21.07.2018 | 13:16
Vara fierbinte in sportul romanesc FCSBDinamo preliminariile competitiilor europene Halep la US Open

Chiar dacă ne apropiem de sfârșitul lunii iulie iar Campionatul Mondial de fotbal din Rusia a luat sfârșit, pentru suporterii din România evenimentele sportive de abia acum încep.

Microbiștii vor avea parte de un regal fotbalistic important, odată cu startul Ligii 1 Betano. Vicecampioana FCSB are un program destul de dificil la startul noului sezon. Formația antrenată de Nicolae Dică va debuta pe teren propriu, în etapa a II-a, în derby-ul României împotriva lui Dinamo, care se va juca sâmbătă, 28 iulie, de la ora 18:00. După derby, pentru FCSB urmează ca în etapa a treia să caute revanșa în fața trupei care i-a furat titlul de campioană, Poli Iași. Meciul se joacă în weekendul 4/5 august.

Între timp, odată cu debutul în Liga 1 urmează pentru formațiile românești și cursa pentru grupele competițiilor europene. Viitorul a deschis deja balul, după o calificare lipsită de strălucire în fața formației Racing Luxemburg. Acum, trupa lui Hagi urmează să întâlnească un adversar mult mai dificil în turul 2 preliminar: formația Vitesse Arnhem.

Când joacă FCSB și Craiova în competițiile europene?

Tot în aceeași fază a competiției va debuta și FCSB. Roș-albaștrii vor avea un adversar mai modest, formația slovenă Rudar Velenje. Meciurile din turul 2 Europa League se joacă pe 26 iulie/2 august, în aceeași perioadă cu partidele din turul 2 preliminar al Champions League, unde avem și acolo o formație participantă. Este vorba de campioana României, CFR Cluj. Elevii lui Edi Iordănescu vor juca împotriva campioanei Suediei, Malmo. Prima partidă va avea loc în Gruia, pe 24 iulie, returul urmând să se joace pe 1 august. Dacă reușește calificarea în runda a treia din preliminariile Champions League, CFR Cluj ar urma să joace din postura de echipă care nu este cap de serie, pe 7/8, respectiv 14 august.

Dacă ratează calificarea în Champions League, CFR ajunge automat în turul 3 preliminar al Europa League, acolo unde luptă pentru calificare Viitorul și FCSB și unde cele trei formații sunt așteptate de U Craiova. CFR Cluj și FCSB vor fi capi de serie în acest tur, lucru pe care nu putem să îl spunem însă despre Viitorul și Craiova. Meciurile din Europa League – turul 3 preliminar, se joacă pe 9 și 16 august. Dacă totul merge strună pentru echipele românești, playoff-urile pentru calificarea în grupele UCL și Europa League se joacă pe 21/22 – 28/29 august, respectiv 23-30 august.

Între timp, Dinamo pare a fi echipa care are cel mai încărcat program în Liga 1 în această perioadă. În etapa a IV-a „câinii roșii” vor întâlni FC Viitorul, pe 11/12 august, urmând ca apoi să dea piept în etapa a V-a cu campioana en-titre, CFR Cluj, pe 18/19 august. În sfârșit, vara calendaristică se încheie pentru FCSB la malul mării, unde vor fi găzduiți de Viitorul lui Gică Hagi.

Fotbalul e „rege” dar Simona Halep e „regină”

Și cei care nu sunt microbiști au la ce să se uite în săptămânile care urmează. Începe sezonul pe hard în tenis, iar Simona Halep este anunțată din nou cap de serie numărul 1 la US Open. Înainte de ultimul turneu de mare șlem al anului, Simona are de apărat o finală la turneul de la Cincinnati, unde anul trecut a pierdut finala în compania Garbinei Muguruza. După aceea, începând cu 27 august, Simona Halep va juca pentru prima oară la US Open din postura de cap de serie numărul 1 și nu are mai deloc puncte de apărat, după ce în 2017 a pierdut în primul tur, după un meci dramatic de 3 ore, în fața Mariei Sharapova.

Românca nu va fi însă singură pe tabloul capilor de serie. Mihaela Buzărnescu își continuă ascensiunea și este deja pe locul 25 în lume, având șanse mari să fie cap de serie pentru al doilea turneu de mare șlem consecutiv. De asemenea, e de așteptat ca mai multe românce să fie prezente pe tabloul de la Flashing Meadows, după ce la Wimbledon au luat startul 8 conaționale. Competiția băieților este însă ceva mai săracă. Marius Copil va fi probabil singurul nostru reprezentant la simplu. În schimb, Horia Tecău va veni să își apere trofeul câștigat la dublu, alături de Jean Julien Rojer.

Calendar

  • CFR – Malmo, preliminarii UEFA Champions League, turul II, 24 iulie
  • Rudar Velenje – FCSB, Viitorul – Vitesse Arnhem, preliminarii Europa League, turul II, 26 iulie
  • FCSB – Dinamo, etapa a II-a Liga 1, 28 iulie
  • Malmo – CFR, 1 august
  • FCSB – Rudar Velenje, Vitesse – Viitorul, 2 august
  • FCSB – Poli Iași, etapa a III-a Liga 1, 4/5 august
  • Turul 3 preliminar Champions League, 8 – 15 august
  • Turul 3 preliminar UEFA Europa League, 9 – 16 august
  • Playoff Champions League, 21/22 – 28/29 august
  • Playoff Europa League, 23 – 30 august
  • US Open, 27 august – 9 septembrie
Tags: