Sport

Vară incendiară pentru Ianis Hagi. Rangers va disputa trei amicale de lux, cu Real Madrid, Arsenal Londra și FC Liverpool

Campioana Scoției, Rangers, aniversează în această vară 150 de ani de la înființare. Între evenimentele festive se numără și trei super-amicale cu Real Madrid, Arsenal și Liverpool.
08.07.2021 | 14:42
Vara incendiara pentru Ianis Hagi Rangers va disputa trei amicale de lux cu Real Madrid Arsenal Londra si FC Liverpool
ADVERTISEMENT

Fanii lui Rangers vor avea parte de o lună de vis. Echipa lor va disputa trei meciuri amicale de gală în cadrul evenimentelor pregătite pentru a celebra 150 de ani de existență.

Adversarele campioanei Scoției sunt pe măsura renumelui clubului care anul acesta a cucerit titlul cu numărul 55 din istorie, cu Ianis Hagi cel mai bun pasator în ultimul sezon de Scottish Premiership.

ADVERTISEMENT

Sărbătoarea de pe Ibrox începe cu Arsenal

Presa din Anglia și din Scoția au confirmat data primului duel de gală pentru Rangers. Conform glasgowlive.co.uk, respectiv Daily Record, prima întâlnire stelară va avea loc pe 17 iulie, pe Ibrox Park, contra multiplei campioane a Angliei, Arsenal.

O săptămână mai târziu Rangers va disputa un alt amical cu iz de finală europeană contra celor de la Real Madrid. Ianis Hagi a fost cel care a făcut publică și data acestei întâlniri, confirmată ulterior de conducerile celor două cluburi.

ADVERTISEMENT

”Acest club a devenit un nume care rezonează pe tot continentul, cu suporteri ai fotbalului de toate generațiile. În acest an vom vedea cum devine primul club european important care a atins borna de 150 de ani. Prin urmare, este momentul potrivit pentru ca acest club să poată confirma amicalul cu un alt club uriaș al Europei.

De 13 ori campioană a Europei, Real Madrid, condusă de Carlo Ancelotti, va vizita Ibrox duminică, pe 25 iulie, într-un ultim test pentru echipa lui Steven Gerrard înaintea startului sezonului. Competiția începe șase zile mai târziu, sâmbătă, pe 31 iulie”, au anunțat oficialii lui Rangers, ulterior și Real Madrid făcând anunțul mult așteptat.

ADVERTISEMENT

Al treilea meci pe care fanii lui Rangers îl așteaptă cu același interes este întâlnirea cu Liverpool, clubul unde managerul scoțienilor s-a format ca fotbalist și pentru care a jucat în 710 partide, înscriind 186 de goluri.

Alături de Liverpool, Steven Gerrard a cucerit 11 trofee, între care și Liga Campionilor, după o finală de vis cu AC Milan, în 2005. Data amicalului cu Liverpool nu a fost confirmată, dar sursele amintite menționează că acesta va avea loc pe Anfield Road, stadionul lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi are Scoția la picioare

Cele trei întâlniri aniversare pe care Rangers le va disputa în această lună sunt așteptate cu sufletul la gură și de internaționalul român Ianis Hagi.

Șeptarul lui Rangers are Scoția la picioare după un sezon în care a contribuit decisiv la câștigarea primului titlu de campioană după un deceniu de așteptare.

Internaționalul român a fost unul dintre cei mai importanți oameni ai lui Rangers în sezonul în care echipa a triumfat în campionat pentru prima oară după falimentul din urmă cu 10 ani.

Ianis Hagi a înscris 7 goluri pentru Rangers și a oferit 12 pase decisive pentru coechipieri, fiind desemnat cel mai bun pasator din Scottish Premiership. Și în meciurile din campania europeană Hagi a marcat două goluri.

ADVERTISEMENT