News

Vara se prelungește în România! Cum va fi vremea până la jumătatea lunii septembrie și ce ne aduce toamna

20.08.2019 | 08:57
Vara se prelungeste in Romania Cum va fi vremea pana la jumatatea lunii septembrie si ce ne aduce toamna

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe patru săptămâni, astfel încât am aflat cum va fi vremea până la jumătatea lunii septembrie.

Cum va fi vremea până la jumătatea lunii septembrie

Meteorologii vin cu vești foarte bune, deoarece vremea se pare că se va menține caldă, cel puțin până pe data de 16 septembrie. Vor fi temperaturi ridicate, aproape caniculare, pentru acea perioadă, când se vor înregistra nu mai puțin de 30 de grade Celsius.

Așadar, vara se prelungește anul acesta pentru mai multe zone din țară, unde soarele va străluci în luna septembrie, la fel ca în luna august, iar frigul se va lăsa așteptat ceva timp.

Cum va fi vremea până la jumătatea lunii septembrie
Cum va fi vremea până la jumătatea lunii septembrie

Săptămâna 19-26 august

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, local, în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Va ploua puțin, regimul pluviometric fiind deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 26 august – 2 septembrie

Regimul termic va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în sud-estul teritoriului, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestui interval.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Săptămâna 2-9 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar, local, în regiunile intracarpatice și apropiat de cel normal pentru acest interval în rest.

Săptămâna 9-16 septembrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.