Fotbal intern

“Ce caută Varela la Steaua? Nici nu ştie să stea în teren!”

Fostul tehnician al roş-albaştrilor, Ilie Stan, este de părere că transferul lui Fernando Varela la Steaua îl va demoraliza complet pe Florin Gardoş, iar în opinia sa oficialii clubului din...
12.09.2013 | 21:37
Ce cauta Varela la Steaua Nici nu stie sa stea in teren
ADVERTISEMENT

Fostul tehnician al roş-albaştrilor, Ilie Stan, este de părere că transferul lui Fernando Varela la Steaua îl va demoraliza complet pe Florin Gardoş, iar în opinia sa oficialii clubului din Ghencea ar fi făcut mult mai bine dacă îi aduceau în curtea campionilor pe Marc de la Ceahlăul sau pe Leca de la Concordia Chiajna. Totodată, “Iliesta” este de părere că fostul fundaş al formaţiei FC Vaslui are cîteva carenţe pe care Reghecampf trebuie să i le corecteze rapid.

Domnule Stan, Steaua l-a transferat pe Varela, îl cunoaşteţi foarte bine, ce părere aveţi de acest transfer?

ADVERTISEMENT

– În primul rînd, eu nu cred că acest transfer era necesar la Steaua, deoarece oficialii acestei echipei îl au în curtea lor pe Florin Gardoş. Cînd oare îi mai dai şansa acestui băiat să se impună ca titular, acum vă întreb şi eu pe voi?

“Reghe de ce l-a adus pe Doru Bratu? Să fie jalon?!”

Păi cei de la Steaua probabil au gîndit că pe lîngă Gardoş le mai trebuie încă un fundaş, nu sînteţi de acord?

ADVERTISEMENT

– (rîde) Păi acum eu te întreb, poţi să-mi spui şi mie de ce Reghe l-a mai adus la Steaua pe Doru Bratu? Să fie jalon la antrenament sau să le care altora bagajele? Bratu ăsta nu e fotbalist? Ce are?

Revenind la lucruri serioase, Varela este un fotbalist de Steaua?

– Hai să ne înţelegem, eu vorbesc serios, iar dacă am rîs un pic, asta nu înseamnă că Doru Bratu nu e  fotbalist. Nu am nimic cu acest băiat, cine vede ce vă spun eu sînt sigur că îşi va seama unde bat.

ADVERTISEMENT

Vă întreb din nou, este Varela un fotbalist de Steaua?

– Varela este un jucător bun, are calităţi însă are şi defecte. Este un fotbalist bun în jocul unu la unu,  stă bine la capitolul fizic, foarte bun în jocul aerian, însă trebuie să-şi corecteze unele defecte.

Aţi vorbit de defecte, ce probleme are Varela?

– În primul rînd el are probleme de comunicare şi de tactică. Stă foarte rău în teren, cîteodată chiar nu ştie să stea. Marea problemă este că nu discută cu colegii săi din apărare şi din faţa acesteia. Eu sper că Reghe ştie aceste lucruri şi o să vorbească foarte mult cu el. Dacă tot l-ai transferat la Steaua, atunci eu cred că trebuie să-l aduci pe acest jucător şi pe drumul cel bun.

ADVERTISEMENT

“Gardoş e jucător de naţională! Se va pierde pe bancă!”

Aţi vorbit mai devreme de Florin Gardoş, aveţi mai multă încredere în acest fotbalist faţă de Varela?

ADVERTISEMENT

– Da! Acest băiat are foarte multe calităţi, însă eu consider că Reghe trebuie să aibă grijă cu el. După părerea mea, dacă şi acum Florin se trezeşte pe banca de rezerve, îţi spun că îl vom pierde, iar el este un fotbalist de viitor pentru echipa naţională.

Atunci cînd eraţi la Steaua, Gigi Becali vă spunea să mergeţi mai mult pe mîna jucătorilor români, acum în apărarea Stelei sînt deja Georgievski, Szukala şi Varela, ce părere aveţi?

– La acest lucru m-am gîndit şi eu. Nu ştiu ce s-a întîmplat cu Gigi, deaorece sînt sigur că l-a determinat ceva să-şi schimbe opinia. Eu ştiu că el îmi spunea mie să-i fac o echipă din fotbalişti români, iar dacă era după mine eu aduceam la Steaua un fundaş român.

Aveaţi dumneavoastră o altă soluţie de transfer în locul lui Chiricheş?

– Eu nu-i fac strategia lui Reghe, însă dacă ar fi fost după mine l-aş fi adus la echipă pe Marc de la Ceahlăul sau pe Leca de la Concordia Chiajna.