News

Vârf de pandemie COVID-19 în ultimele 24 de ore! Peste 11 milioane de cazuri la nivel global

03.07.2020 | 15:40
Varf de pandemie COVID19 in ultimele 24 de ore Peste 11 milioane de cazuri la nivel global
ADVERTISEMENT

Vârf de pandemie COVID-19 în ultimele 24 de ore la nivel global. Au fost depășite 11 milioane de cazuri de coronavirus. De altfel, de doar 7 zile a avut nevoie pandemia pentru a ajunge de la 10 la 11 milioane de infectări.

Trebuie specificat că pentru a se face trecerea de la 9 la 10 milioane, au fost nevoie de 8 zile, în timp ce pentru a se ajunge la primul milion de infectați, coronavirusului i-au trebuit nu mai puțin de trei luni.

ADVERTISEMENT

Din păcate, această explozie de cazuri are loc pentru că transmisia se face direct proporțional cu numărul de infectați – cu cât mai mulți oameni sunt bolnavi, cu atât se transmite mai repede boala.

Ultimele 24 de ore au adus un vârf de pandemie la nivel global!

Ziua de 2 iulie a fost cea care a adus cu cel mai mare număr de infectări la nivel global – 208.864 de cazuri înregistrate.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că, în prezent, discutăm despre două focare majore – SUA și Brazilia. Cele două țări înregistrează zilnic aproape 50.000 de cazuri.

Dacă vorbim strict despre Statele Unite, atunci e bine de știut că americanii se apropie rapid de cifra de 3 milioane de infectări în total.

ADVERTISEMENT

În același timp, Brazilia a depășit deja 1.5 milioane de infectări. Dacă ne raportăm numai la decese, cele două țări înregistrează 131.485, respectiv 61.990.

Pe regiuni, pandemia continuă să progreseze rapid în America de Sud, în timp ce Europa, cu excepția Rusiei, pare că și-a aplatizat curba de infectare.

ADVERTISEMENT

Un alt focar important este India. Și aici numărul infectărilor crește destul de repede. În tot acest timp, în restul Asiei, țări precum Coreea de Sud au anunțat o revenire a epidemiei.

 

 

ADVERTISEMENT