Fotbal international

Varianta Dan Petrescu la Celtic, tot mai discutată în Scoția: ”Mai mult decât o coincidență”

25.02.2021 | 08:36
Varianta Dan Petrescu la Celtic tot mai discutata in Scotia Mai mult decat o coincidenta
ADVERTISEMENT

Varianta ca antrenorul Dan Petrescu, care și-a reziliat înțelegerea cu Kayserispor, să ajungă în locul lui Neil Lennon la Celtic este tot mai discutată în Scoția și pare tot mai viabilă.

Clubul Kayserispor a explicat, prin vocea președintelui Berna Gozbasi, că hotărârea a fost una luată de comun acord, fără să ofere mai multe detalii cu privire la motivul real din spatele deciziei.

ADVERTISEMENT

Plecat din Turcia după doar opt meciuri, în care a obținut numai două victorii, aceasta este o nouă confirmare că ”Bursucul” nu știe să obțină rezultate în afara fotbalului românesc.

Presa scoțiană admite că Dan Petrescu este o variantă pentru Celtic

Deși presa din Scoția vorbește tot mai mult despre varianta venirii sale la Celtic, Dan Petrescu a dezvăluit că demisia sa de la Kayserispor vine după ce în viața personală a apărut o problemă care îl împiedică să mai antreneze pentru moment.

ADVERTISEMENT

”Dan Petrescu s-a despărțit de turcii de la Kayserispor și a devenit un fel de candidat misterios pentru a-l înlocui pe Neil Lennon. Fostul jucător al lui Chelsea reziliase pe cale amiabilă înțelegerea cu CFR Cluj în noiembrie anul trecut.

Acum a plecat din Superliga turcă după doar 8 meciuri pe bancă. Petrescu a fost cel care a reușit două victorii în fața lui Celtic sezonul trecut, prima în turul preliminar al UEFA Champions League”, a scris Daily Record.

ADVERTISEMENT

Scoțienii nu uită că Petrescu a învins cu Unirea Urziceni pe Ibrox Park

Subiectul a fost dezbătut și pe site-ul videocelts.com: ”Petrescu s-a remarcat în cele 4 confruntări dintre Celtic și CFR Cluj din sezonul trecut când românii au dat lovitura în preliminariile UEFA Champions League. Tehnicianul de 53 de ani a jucat în carieră la Chelsea și Sheffield Wednesday și are o experiență de aproape 20 de ani în antrenorat.

În mod curios, Petrescu i-a părăsit pe turcii de la Kayserispor după doar 45 de zile, iar alegerea momentului ar putea fi mai mult decât o coincidență. În sezonul 2009/2010 Petrescu era la conducerea Unirii Urziceni în grupele Ligii Campionilor când a reușit un succes memorabil cu 4-1 pe Ibrox Park, contra unui Rangers pregătit de ‘vulpea bătrână’ Walter Smith”.

ADVERTISEMENT

Radu Banciu l-a desființat pe Dan Petrescu după episodul nefericit de la Kayserispor, în care antrenorul român a rezistat doar 8 partide pe banca tehnică a turcilor. Banciu îl numește ”un antrenor de mâna a doua”, care s-a făcut de râs la ultimul mandat. Controversatul jurnalist a făcut și o serie de comentarii dure la adresa fostului campion din Liga 1.

ADVERTISEMENT
Tags: