News

Varianta Delta a coronavirusului a devenit dominantă în Statele Unite

Varianta Delta a coronavirusului a devenit dominantă în Statele Unite.
08.07.2021 | 08:32
Varianta Delta a coronavirusului a devenit dominanta in Statele Unite
ADVERTISEMENT

Varianta Delta a COVID-19 a devenit deja dominantă în Statele Unite, în condițiile în care aceasta este considerată mult mai contagioasă și afectează tot mai multe țări ale lumii.

Varianta Delta a COVID-19 a devenit dominantă în Statele Unite

Informația a fost dată publicității după ce au apărut datele și modelele Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din America, conform Reuters.

ADVERTISEMENT

Datele oferite de agenție arată că mutația Delta a devenit dominantă între 19 iunie și 3 iulie 2021, în care 51,7 % dintre cazurile existente au fost cu această variantă.

În același timp, numărul cazurilor cu varianta Alfa, cea cunoscută drept varianta britanică, a scăzut considerabil și a ajuns la o prevalență de 28,7 la sută din totalul cazurilor de infectare.

ADVERTISEMENT

Anterior, aceasta era varianta dominantă din Statele Unite, dar tulpina indiană a coronavirusului a câștigat repede teren și a devenit cea mai răspândită.

Varianta Delta se răspândește mult mai repede și tinerii pot fi grav afectați

Acest anunț al Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din America vine în contextul în care varianta Delta a devenit dominantă în mai multe țări, având în vedere că ea se transmite mult mai ușor față decât toate celelalte mutații suferite de acest virus.

ADVERTISEMENT

Totodată, un alt efect al acesteia sunt îmbolnăvirile grave, care pot avea complicații, mai ales în ceea ce privește tinerii. Varianta Delta este prezentă în acest moment în toate statele americane.

În aceste condiții, președintele Joe Biden i-a încurajat pe americani să se vaccineze, spunând că aceasta este singura modalitate de a preveni răspândirea infectărilor.

ADVERTISEMENT

Vestea bună este că vaccinurile existențe pe piață în acest moment sunt eficiente împotriva variantei Delta a coronavirusului. Datele preliminare arată că vaccinurile fabricate de Pfizer, AstraZeneca şi Moderna protejează împotriva acesteia, dar concentrația de anticorpi care neutralizează virusul este mai mică.

Mutația Delta este prezentă și în România. Câte cazuri au fost înregistrate

Mutația a apărut și în țara noastră. Sunt 57 de cazuri de infectare în care varianta depistată este cea apărută inițial în India și care s-a răspândit rapid în toată lumea.

Au apărut și primele decese provocate de varianta Delta. Astfel, trei oameni din România și-au pierdut până acum viața din cauza acesteia.

ADVERTISEMENT