News

Varianta Delta a coronavirusului se răspândește rapid. Care este avertismentul specialiștilor

Specialiștii în sănătate publică au ridicat un avertisment în legătură cu varianda Delta a coronavirusului, descoperită prima oară în India, care se răspândește rapid în Europa.
23.06.2021 | 20:27
Varianta Delta a coronavirusului se raspandeste rapid Care este avertismentul specialistilor
ADVERTISEMENT

Marți mai mulți specialiști au declarat că varianta Delta are o nouă mutație, denumită Delta Plus, despre care încă nu se cunosc suficiente aspecte.

Florin Cîțu a avertizat săptămâna aceasta că valul al patrulea al pandemiei va lovi și România în toamnă și că este nevoie să existe cât mai mulți oameni vaccinați pentru a limita efectele acestuia.

ADVERTISEMENT

“Pe baza estimărilor făcute referitor la capacitatea de transmiterea a variantei Delta și folosind modele de prognoze, 70% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 vor să fie generate de această mutație în UE și Spațiul Economic European până în luna august a acestui an.

Până la sfârșitul lunii august modelele arată o prevalență chiar de 90%”, a transmis Centrul European pentru controlul și prevenția bolilor, conform Euronews.

ADVERTISEMENT

Un studiu recent arată că vaccinurile sunt eficiente, inclusiv împotriva variantei Delta a COVID-19

Cercetarea din momentul actual arată că vaccinurile sunt eficiente împotriva tuturor tulpinilor de coronavirus, fiind inclusă și Delta, dar nu numai. Potrivit specialiștilor, orice ser de imunizare am alege, vom avea protecție.

Studiul, publicat în revista The Lancet, arată că protecția completă apare doar în cazul persoanelor care au fost deja imunizate cu ambele doze ale vaccinului, în cazul în care este vorba despre o schemă de vaccinare cu rapel.

ADVERTISEMENT

Despre acest studiu a vorbit secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adrian Baciu, prin intermediul unui mesaj distribuit pe o rețea de interacțiune socială.

“Așadar, serurile produse de către Pfizer/BioNTech și Oxford/AstraZeneca au putut să îi ferească pe cei care s-au vaccinat cu ele inclusiv împotriva noilor mutații ale coronavirusului, aspect foarte important în vederea unui al patrulea val al pandemiei în toamnă.

ADVERTISEMENT

Vaccinurile ne protejează și de noile variante ale tulpinii virale SARS-CoV2! Un studiu britanic publicat în revista medicală ”The Lancet” arată că persoanele imunizate (schemă completă) cu serurile Pfizer/BioNTech și Oxford/AstraZeneca au dezvoltat anticorpi capabili să neutralizeze varianta Delta (India) a noului coronavirus.

Este important că organismul produce anticorpii necesari și recunoaște această mutație a coronavirusului.

Din păcate, în România sunt deja 35 de persoane infectate cu varianta Delta a tulpinii virale SARS-Cov2.

Detaliile studiului sunt aici ➤ https://is.gd/TfsafX

Nu mai sta pe gânduri! Vaccinează-te!

#ROvaccinare #stiridebine #ToțipentruVaccinare #TotipentruSanatate” a postat Adrian Baciu pe Facebook.

ADVERTISEMENT