ADVERTISEMENT
News

Varianta Delta a coronavirusului se răspândește rapid. Care este avertismentul specialiștilor

Specialiștii în sănătate publică au ridicat un avertisment în legătură cu varianda Delta a coronavirusului, descoperită prima oară în India, care se răspândește rapid în Europa.
Autor: Rareș Mușătoiu | 23.06.2021 | 20:27
Varianta Delta a coronavirusului se răspândește rapid. Care este avertismentul specialiștilor
Varianta Delta a coronavirusului se răspândește rapid. Care este avertismentul specialiștilor foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Marți mai mulți specialiști au declarat că varianta Delta are o nouă mutație, denumită Delta Plus, despre care încă nu se cunosc suficiente aspecte.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a avertizat săptămâna aceasta că valul al patrulea al pandemiei va lovi și România în toamnă și că este nevoie să existe cât mai mulți oameni vaccinați pentru a limita efectele acestuia.

“Pe baza estimărilor făcute referitor la capacitatea de transmiterea a variantei Delta și folosind modele de prognoze, 70% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 vor să fie generate de această mutație în UE și Spațiul Economic European până în luna august a acestui an.

ADVERTISEMENT

Până la sfârșitul lunii august modelele arată o prevalență chiar de 90%”, a transmis Centrul European pentru controlul și prevenția bolilor, conform Euronews.

Un studiu recent arată că vaccinurile sunt eficiente, inclusiv împotriva variantei Delta a COVID-19

Cercetarea din momentul actual arată că vaccinurile sunt eficiente împotriva tuturor tulpinilor de coronavirus, fiind inclusă și Delta, dar nu numai. Potrivit specialiștilor, orice ser de imunizare am alege, vom avea protecție.

ADVERTISEMENT

Studiul, publicat în revista The Lancet, arată că protecția completă apare doar în cazul persoanelor care au fost deja imunizate cu ambele doze ale vaccinului, în cazul în care este vorba despre o schemă de vaccinare cu rapel.

Despre acest studiu a vorbit secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adrian Baciu, prin intermediul unui mesaj distribuit pe o rețea de interacțiune socială.

ADVERTISEMENT

“Așadar, serurile produse de către Pfizer/BioNTech și Oxford/AstraZeneca au putut să îi ferească pe cei care s-au vaccinat cu ele inclusiv împotriva noilor mutații ale coronavirusului, aspect foarte important în vederea unui al patrulea val al pandemiei în toamnă.

Vaccinurile ne protejează și de noile variante ale tulpinii virale SARS-CoV2! Un studiu britanic publicat în revista medicală ”The Lancet” arată că persoanele imunizate (schemă completă) cu serurile Pfizer/BioNTech și Oxford/AstraZeneca au dezvoltat anticorpi capabili să neutralizeze varianta Delta (India) a noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Este important că organismul produce anticorpii necesari și recunoaște această mutație a coronavirusului.

Din păcate, în România sunt deja 35 de persoane infectate cu varianta Delta a tulpinii virale SARS-Cov2.

ADVERTISEMENT

Detaliile studiului sunt aici ➤ https://is.gd/TfsafX

Nu mai sta pe gânduri! Vaccinează-te!

#ROvaccinare #stiridebine #ToțipentruVaccinare #TotipentruSanatate” a postat Adrian Baciu pe Facebook.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!