News

Varianta Delta, predominantă în Europa până în august. Răspândirea va ajunge la 90%. Avertismentul ECDC

Varianta Delta va fi predominantă în Europa până în august. Răspândirea va ajunge la 90%. Avertismentul ECDC
28.06.2021 | 11:13
Varianta Delta predominanta in Europa pana in august Raspandirea va ajunge la 90 Avertismentul ECDC
ADVERTISEMENT

Tulpina indiană a coronavirusului, cunoscută și sub denumirea de varianta Delta, se răspândește rapid pe Bătrânul Continent. Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a avertizat că relaxarea măsurilor de prevenție ar putea să aibă repercusiuni majore.

În modul în care se transmite, tulpina mutantă ar putea reprezenta 70% din cazurile de infectare la începutul lunii august. Până la finalul ultimei luni de vară, 90% din cazurile de infectare ar putea să fie cu varianta Delta.

ADVERTISEMENT

Varianta Delta, predominantă în Europa până în august. Răspândirea va ajunge la 90%. Avertismentul ECDC

Reprezentanții ECDC au avertizat că relaxarea măsurilor restrictive ar putea să ducă la o „creștere rapidă și semnificativă a numărului de cazuri noi în toate grupurile de vârstă, cu un risc asociat de spitalizare și moarte mai ridicat”, potrivit Digi24.

Deși, în general, numărul infectărilor a scăzut, noile cazuri de infectare cu tulpina descoperită pentru prima dată în India s-au înmulțit. Aceata a devenit deja predominantă în mai multe state.

ADVERTISEMENT

Variana Delta este deja dominantă în țări ca Portugalia și Rusia. În plus, autoritățile din Marea Britanie au anunțat că infectările cu tulpina indiană le-au depășit pe cele cu varianta Afla, cunoscută drept tulpina britanică.

În perioada 7 -21 iunie, infectările cu tulpina Delta au reprezentat 95% din total. Din cele 514 cazuri care au avut nevoie de internare, 304 oameni erau nevaccinați. Totuși, în ciuda numărului ridicat de noi cazuri de infectare, numărul deceselor a scăzut.

ADVERTISEMENT

Și în Germania a crescut numărul de cazuri de infectare cu varianta indiană a coronavirusului. Institutul Koch a anunțat că, în doar o săptămână, proporția cazurilor cu varianta Delta s-a dublat.

Varianta Delta în România

La data de 24 iunie, autoritățile au raportat primul deces cauzat de tulpina indiană în România. Mai mult, o zi mai târziu a apărut și al doilea caz grav de boală cauzată infecția cu varianta Delta.

ADVERTISEMENT

Pe teritoriul țării noastre au fost raportat 44 de cazuri. Medicii au avertizat că varianta va deveni predominantă și în România.

Valeriu Gheorghiță a precizat că nouă din zece cazuri vor fi provocate de această tulpină. Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat că este una dintre cele mai grave apărută până acum.

„Din păcate, lucrurile sunt cât se poate de clare. Tulpina Delta, această variantă indiană, este una dintre cele mai adaptate din toate variantele circulante până la acest moment, are o capacitate de a se transmite cu uşurinţă de la o persoană, la alta, are o rată de atac crescut în ceea ce priveşte procentul celor care se îmbolnăvesc. E o variantă adaptată, evoluată,” a spus acesta.

 

ADVERTISEMENT
Tags: