News

Varianta OMICRON a ajuns în România. Au fost confirmate primele două cazuri. Anunţul premierul Nicolae Ciucă / Update

Ministerul Sănătății a confirmat sâmbătă seara apariția primelor cazuri ale variantei OMICRON pe teritoriul României. Este vorba de două persoane din județe diferite.
04.12.2021 | 20:45
Varianta OMICRON a ajuns in Romania Au fost confirmate primele doua cazuri Anuntul premierul Nicolae Ciuca  Update
ADVERTISEMENT
04-12-2021
19:44

Nicolae Ciucă anunţă noi măsuri după depistarea cazurilor

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că va susţine duminică, de la ora 11, o şedinţă la care vor lua parte Alexandru Rafila şi Raed Arafat, în contextul depistării cazurilor de tulpină Omicron în România.

„Am aflat în această seară despre confirmarea prezenței tulpinii Omicron în România. Mâine voi avea o întâlnire cu responsabilii gestionării acestei pandemii: ministrul sănătății, șeful DSU, directorul CNSCBT. Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită. Suntem 24 din 24 la datorie pentru România”, a transmis Ciucă.

 

Tulpina Omicron a ajuns în România, transmite Ministerul Sănătății. Astăzi a fost confirmată infectarea unor pasageri veniți din Africa de Sud. Aceștia au aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

ADVERTISEMENT

Primele cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România. Persoanele infectate sunt asimptomatice

Din fericire, Ministerul Sănătății a transmis că ambele persoane infectate sunt asimptomatice. Acestea se află izolate la domiciliu.

„În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care au aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Se așteaptă rezultatul secventierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. Precizam că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2”, a transmis Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT