Sporturi

Variantă șoc la Franța – România! Totul pentru victorie: Irina Begu la simplu, Simona Halep la dublu cu Monica Niculescu!

20.04.2019 | 20:24
Varianta soc la Franta  Romania Totul pentru victorie Irina Begu la simplu Simona Halep la dublu cu Monica Niculescu

Franța – România este 1-1 după prima zi de concurs în semifinalele FED Cup. Florin Segărceanu ia în calcul după modificări importante pentru ziua de duminică. 

Simona Halep poate juca duminică și meciul de dublu!

Întrebat la conferința de presă de la finalul meciului dintre Mihaela Buzărnescu și Caroline Garcia dacă ia în calcul introducerea Irinei Begu în al doilea meci de simplu, dar și apariția Simonei Halep la dublu, Sergărceanu a lăsat de înțeles că ambele variante sunt posibile.

„Orice e posibil. Pregătim din seara asta mai multe variante. În primul rând, trebuie să trecem de primul pas, meciul Simonei. Contează foarte mult primul meci, dar și dispoziția fetelor de a intra. E un meci cu foarte mare miză, în eventualitatea unui 2-1 pentru noi” – a spus Florin Segărceanu la conferința de presă.

În echipa României se află trei jucătoare obișnite cu această probă Monica Niculescu, Raluca Olaru și Irina Begu
În echipa României se află trei jucătoare obișnite cu această probă Monica Niculescu, Raluca Olaru și Irina Begu

Totodată, Segărceanu s-a arătat surprins de faptul că Mladenovic, ajunsă a patra jucătoare a Franței în ierarhia WTA, a fost pe teren la meciul cu Halep. Căpitanul nejucător al României a dezvăluit însă că Alize Cornet a avut unele probleme medicale și nu a vrut să riște.

„M-a surprins puțin această schimbare, de a o introduce pe Mladenovic. Probabil că  sunt discuții și în echipa Franței. Probabil a fost o schimbare tactică, am auzit că Alize Cornet nu ar fi fost sută la sută pregătită fizică. Mladenovic a făcut un meci bun”

Primul meci al zilei de duminică va fi cu siguranță Simona Halep – Caroline Garcia, cele mai bune rachete din ambele tabere. Este meciul care va decide în mare măsură și soarta acestui duel. Simona Halep s-a pregătit la dublu în ultima perioadă cu Julia Goerges, alături de care a jucat la Miami.

În echipa României se află trei jucătoare obișnite cu această probă: Monica Niculescu, Raluca Olaru și Irina Begu.