Fotbal intern

Variantă surpriză pentru banca FCSB-ului! Cine ar putea fi noul antrenor. Anunțul din presa internațională

14.08.2019 | 15:41
Varianta surpriza pentru banca FCSBului Cine ar putea fi noul antrenor Anuntul din presa internationala

FCSB este pregătită în continuare de fostul secund al lui Bogdan Andone, Vergil Andronache. Gigi Becali caută un nou tehnician pentru banca vicecampioanei, iar ultima variantă apărută este cu adevărat surprinzătoare. Stuart Baxter ar putea ajunge la FCSB, după ce și-a dat demisia de la naționala Africii de Sud, cu care a ajuns până în sferturile Cupei Africii pe Națiuni în această vară.

Cine este posibilul antrenor de la FCSB

Stuart Baxter este ultimul nume apărut pentru banca FCSB-ului, anunță site-ul Soccerladuma. Conform sursei citate, agentul antrenorului rămas fără echipă după despărțirea de naționala Africii de Sud dorește să îl aducă pe tehnician la o formație din Europa. Antrenorul scoțian de 65 de ani a fost sub contract cu Federația de Fotbal din Africa de Sud din mai 2017, dar și-a dat demisia după Cupa Africa pe Națiuni, unde a ajuns până în sferturile competiției.

Agentul tehnicianului, un scandinav cu influențe puternice în zona Orientului Mijlociu, dorește să îl aducă pe Stuart Baxter în Europa, iar FCSB este posibila destinație, după startul ratat de sezon al formației “roș-albastre”, conform sursei citate. După despărțirea de naționala Africii de Sud, Baxter se va întoarce în țara natală săptămâna viitoare, pentru a-și clarifica situația.

Gigi Becali este în căutarea unui antrenor principal. Sursă Foto: Sportpictures.eu
Gigi Becali este în căutarea unui antrenor principal. Sursă Foto: Sportpictures.eu

Început dezastruos pentru FCSB în noul sezon

FCSB este fără antrenor principal în acest sezon, după ce Bogdan Andone și-a dat demisia în urma înfrângerii cu Alashkert din returul turului 2 preliminar al Europa League. În ultimele meciuri, jucătorii s-au antrenat sub comanda secundului lui Andone, Vergil Andronache, dar rezultatele au fost dezastruoase. Vicecampioana a pierdut ultimele trei partide de campionat, cu Botoșani, Astra și Voluntari, iar prezența în play-off-ul Europa League este pusă sub semnul întrebării, după 0-0 în tur cu Mlada Boleslav.

Posibilul antrenor care va ajunge la FCSB, scoțianul Stuart Baxter are 65 de ani și este fără angajament după desparțirea de naționala Africii de Sud. Tehnicianul a mai pregătit formații de pe continentul African, înainte să ajungă selecționer în 2017. Baxter a mai antrenat, printre altele, la Kaiser Chiefs, Supersports United, naționala U19 a Angliei sau AIK Solna.

  • 65 de ani are Stuart Baxter 
  • 21 de meciuri a pregătit pentru naționala Africii de Sud