Fotbal international

Variantă surpriză pentru Euro 2020! UEFA vrea să organizeze în decembrie turneul final

14.03.2020 | 22:01
Varianta surpriza pentru Euro 2020 UEFA vrea sa organizeze in decembrie turneul final
ADVERTISEMENT

Fotbalul la nivel continental a fost pus la pământ de criza coronavirus. Aproape toate campionatele din Europa sunt suspendate, iar Euro 2020 este în aer. Au existat voci care au spus că întrecerea s-ar putea juca în 2021. Englezii vin acum cu o variantă surpriză și spune că turneul ar putea avea loc în acest an, dar în iarnă.

O nouă variantă pentru Euro 2020! UEFA vrea să organizeze în decembrie turneul final

Pentru a permite campionatelor din Europa să își ducă la bun sfârșit programul în 2020, UEFA ia serios în calcul să devanseze Euro 2020 și să mute această competiție în ultima lună a anului.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la The Telegraph, forul de la Nyon are în plan să schimbe data Euro 2020, competiție programată să înceapă în iunie. Astfel, turneul ar trebui să se dispute în decembrie 2020.

Propunerea radicală a forului fotbalistic european ar urma să fie dezbătută la întâlnirea de marți cu cei 55 de membri afiliați.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai anunță că, în cazul în care UEFA și partenerii ei nu se vor pune de acord, se va trece la varianta 2021 pentru Euro, dat fiind faptul că vara anului viitor este una lipsită de evenimente majore.

Euro în decembrie, Jocurile Olimpice în iulie?

Dacă Euro 2020 are șanse aproape zero de a se disputa conform programului, în iunie, Jocurile Olimpice de la Tokyo au șanse, spun japonezii, de a începe la data stabilită.

ADVERTISEMENT

Shinzo Abe şi guvernul său sunt deciși să ducă mai departe pregătirile pentru Jocurile Olimpice, asta deşi în lume numeroase evenimente sportive au fost amânate sau anulate.

“Vom reuși să oprim răspândirea infecţiei şi vom găzdui fără probleme Jocurile Olimpice, aşa cum este plănuit”, a declarat Abe într-o conferinţă de presă la Tokyo, conform BBC.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de Europa, Japonia are o rată a infectării destul de mică şi nu a înregistrat o explozie a cazurilor. Până sâmbătă s-a ajuns la 1.443 de cazuri de infectare cu coronavirus și 28 de decese.

ADVERTISEMENT