Sport

Varianta surpriză pentru postul de selecționer al României: „Echipa națională nu se refuză!”

Ioan Andone, un antrenor care stă pe bară de patru ani de zile se oferă să vină pe banca echipei naționale după plecarea lui Mirel Rădoi.
18.10.2021 | 16:12
Varianta surpriza pentru postul de selectioner al Romaniei Echipa nationala nu se refuza
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională după victoria cu 1-0 în fața Armeniei, iar din ce în ce mai multe nume sunt vehiculate pentru postul de selecționer.

După variantele Marius Șumudică, Cosmin Olăroiu, Adrian Mutu, Gheorghe Hagi sau Edi Iordănescu, un al nume extrem de surprinzător apare în prim plan.

ADVERTISEMENT

Un antrenor cu mare experiență se autopropune la echipa națională a României

Ioan Andone a vorbit despre plecarea lui Mirel Rădoi de la echipa națională și e sigur că tânărul antrenor se va ține de cuvânt: „Rădoi, ce spune aia face. Nu e un tip care se întoarce. Să fii convins că a avut motivele necesare, a avut motivele lui, care sunt bune sau nu. El a spus clar!”.

Însă fostul antrenor al lui Dinamo e de părere că Rădoi nu ar trebui să recurgă la acest gest dacă va reuși să câștige barajul: „Cu toate că la vârsta lui, e antrenor tânăr, face o prostie că renunță dacă se califică”.

ADVERTISEMENT

Deși e convins că există destule variante pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi și chiar se autopropune la cârma naționalei: „Cum să nu te duci la un turneu final? La cum îl cunosc, odată ce zice, nu se mai întoarce. Va fi o problemă. Eu nu mai antrenez de trei-patru ani, dar echipa națională nu se refuză! Sunt antrenori cu experiență care sunt liberi”.

Ce spune Andone despre venirea lui Mircea Lucescu la națională

„Fălcosul” este sigur că Mircea Lucescu ar fi varianta ideală pentru postul de selecționer al echipei naționale a României.

ADVERTISEMENT

„Era bun nea Mircea (n.r.- Mircea Lucescu) la echipa națională. Cu experiența lui aveam șanse mult mai mari decât cu oricare antrenor”, a declarat Ioan Andone la Digi Sport.

Ultima echipă pe care Ioan Andone a antrenat-o a fost Dinamo în sezonul 2016-2017. Fostul mare jucător al lui Dinamo era reinstalat pe banca „câinilor” pe 23 mai 2016 și își încheia mandatul după mai puțin de opt luni, pe 14 februarie, când a demisionat din cauza rezultatelor slabe.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună variantă de selecționer în viziunea lui Dumitru Dragomir

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal consideră că antrenorul celor de la Farul Constanța, Gheorghe Hagi este fără doar și poate cea mai bună variantă pentru postul de selecționer al echipei naționale.

„E băiat deștept. Nu prea vede un viitor strălucit al echipei naționale! Sunt convins că va pleca. Pentru baraj va rămâne. O să vedeți. El e prieten foarte bun cu Olăroiu și e normal să îl propună.

Eu îl văd pe Hagi! Hagi, Șumudică sau Răzvan Lucescu. FRF-ul trăiește prin jucătorii lui Hagi. Doamne ferește-mă! Hagi prima variantă, Șumudică, varianta doi”, a declarat Dumitru Dragomir în exclusivitate pentru FANATIK.

 

ADVERTISEMENT