Sport

FC Barcelona a ajuns la un acord cu Xavi pentru înlocuirea lui Ronald Koeman! Ce clauză de reziliere trebuie să achite celor de la Al Sadd

Barcelona a decis în cele din urmă să-l demită pe Ronald Koeman, iar principalul favorit pentru preluarea postului de antrenor este Xavi Hernandez.
28.10.2021 | 12:08
FC Barcelona a ajuns la un acord cu Xavi pentru inlocuirea lui Ronald Koeman Ce clauza de reziliere trebuie sa achite celor de la Al Sadd
ADVERTISEMENT
28-10-2021
09:09

Acord de principiu între Xavi și Barcelona

După demiterea lui Ronald Koeman, FC Barcelona se află în căutarea unui înlocuitor, iar Xavi Hernandez este foarte aproape de o revenire pe Camp Nou.

Conform cotidianului catalan Sport, fostul internațional spaniol ar fi ajuns la un acord cu Joan Laporta pentru preluarea echipei. Xavi va trebui să-și rezolve problemele contractuale cu actualul său club, Al-Sadd, unde are o clauză de reziliere de un milion de euro.

Sursa citată notează că oficializarea numirii lui Xavi va fi făcută în următoarele ore. Fostul mare jucător al Barcelonei și-a stabilit și staff-ul tehnic cu care va veni pe Camp Nou: Oscar, fratele său, și Sergio Alegre vor fi secunzi, iar Ivan Torres va fi preparator fizic.

Catalanii s-au despărțit în miez de noapte de tehnicianul olandez, după un nou eșec în La Liga în fața celor de la Rayo Vallecano.

Confruntarea a fost decisă de o eroare catastrofală a lui Sergio Busquets. Căpitanul a ”comis-o” înainte de golul lui Radamel Falcao.

ADVERTISEMENT

Xavi, aproape de a fi anunțat înlocuitorul lui Ronald Koeman

Deși așteptată de toată lumea după înfrângerea din El Clasico, scor 1-2 cu Real Madrid pe Camp Nou, demiterea lui Ronald Koeman a luat puțin prin surprindere pentru că a fost făcut în miez de noapte, dar presa spaniolă a analizat deja posibilii înlocuitori și a aflat că Xavi este marele favorit.

Cotidianul Mundo Deportivo scrie că Joan Japorta s-a decis în privința viitorului și l-a ales pe fostul căpitan al Barcei să conducă echipa. Mai mult, acesta și-ar fi dat acordul pentru a se întoarce pe Camp Nou, dar sunt câteva mici chestiuni de reglat.

ADVERTISEMENT

Cele două părți ar fi ajuns la un acord, însă Xavi trebuie să-și închidă conturile cu clubul Al Sadd din Qatar. Acest lucru ar putea dura ceva și de aceea Laporta a decis să-l numească pe Sergi Barjuan ca interimar după ce l-a dat afară pe Koeman.

Când ajunge Xavi la Barcelona

Xavi Hernandez are o relație excelentă cu șeicii de la Al Sadd și aceștia i-au promis că-l vor lăsa să plece dacă va avea o ofertă concretă de a merge la Barcelona. Din sezonul 2018-2019, când i-a preluat pe qatarezi, Xavi a reușit să câștige șapte trofee.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional spaniol în vârstă de 41 de ani a mai fost aproape de a ajunge la Barcelona în vară, când șefii catalanilor s-au îndoit de oportunitatea de a continua cu Koeman. Laporta a ales în cele din urmă să meargă pe mâna olandezului, deoarece Xavi avea legături importante cu Victor Font, unul dintre contracandidații săi la funcția de președinte.

Cel mai probabil, Xavi va prelua Barca după întreruperea campionatului din luna noiembrie. Până atunci echipa va fi pregătită de Sergi Barjuan în cele trei partide rămase: acasă cu Deportivo Alaves (La Liga) și în deplasare cu Dinamo Kiev (Champions League) și Celta Vigo (La Liga).

ADVERTISEMENT

Andrea Pirlo, soluția futuristă

Publicația Sport merge tot pe mâna lui Xavi Hernandez, cel care are o serie de avantaje. Fostul mijlocaș cunoaște foarte bine clubul, este adeptul aceluiași sistem de joc pe care catalanii în folosesc, 4-3-3, și îi place fotbal în care posesia și atacul sunt principalele atuuri.

Variantele de rezervă pentru Joan Laporta sunt olandezul Erik ten Hag de la Ajax Amsterdam și spaniolul de la cârma naționalei Belgiei, Roberto Martinez, dar aceștia au spus în nenumărate rânduri că nu există contact cu șefii Barcei.

Andrea Pirlo ar fi o altă soluție, dar italianul are prea puțină experiență pentru un asemenea moment delicat deși stilul său s-ar plia pe ce își doresc catalanii. Ultimul, dar nu cel din urmă, este argentinianul Marcelo Gallardo, care are foarte mare succes cu River Plate.

ADVERTISEMENT