News

Încă un caz de variola maimuței în România. Cine este al șaselea român infectat

Autoritățile sanitare din România au identificat al șaselea caz de infectare cu variola maimuței din țara noastră, fiind vorba de un bărbat din București. Pacientul se simte bine, potrivit autorităților.
23.06.2022 | 19:58
Inca un caz de variola maimutei in Romania Cine este al saselea roman infectat
Variola maimuței, al șaselea caz din România, în București. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Individul în vârstă de 40 de ani s-a prezentat la o clinică medicală din București pentru investigații, iar acestea au confirmat că pacientul este infectat cu variola maimuței.

Al șaselea caz de variola maimuței din România, în București

Bărbatul a fost internat și va rămâne în izolare, fiind declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți, potrivit Stirileprotv.

ADVERTISEMENT

Cazul precedent, al cincilea din țara noastră, a fost un bărbat de 37 de ani, tot din București.

Pacientul numărul patru a fost contact direct cu pacientul zero, potrivit Ministerului Sănătății: ”Este vorba de un bărbat de 36 de ani, contact cu primul pacient diagnosticat cu variola maimuţei în România. Acesta s-a prezentat ieri la un spital din Bucureşti”.

Primul caz de variola maimuței din România a fost anunțat luni, 13 iunie 2022, la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Bărbatul ar fi luat boala de la un prieten care a circulat prin Europa, în țările unde existau deja cazuri de variola maimuței.

ADVERTISEMENT

Al treilea caz de variola maimuței a fost identificat în 15 iunie, fiind vorba de un bărbat de 31 de ani care a fost internat în spital.

Al doilea caz a fost identificat la doar 24 de ore distanță, fiind vorba de un bărbat de 32 de ani, tot din București, acesta fiind și focarul țării când vina vorba de infectarea cu variola maimuței.

ADVERTISEMENT

Starea de sănătate a infectaților este în general bună, însă aceștia necesită internarea. ”Starea de sănătate a pacienților este bună”, a fost anunțul ministerului.

De altfel, autoritățile au transmis în nenumărate rânduri că nu există motive de panică pentru infectarea cu această boală contagioasă, cunoscută omenirii din anii 1970. Rareori fatală într-o țară din exteriorul Africii, variola maimuței necesită carantinarea pentru 21 de zile a persoanelor infectate.

ADVERTISEMENT

Între timp, Organizația Mondială a Sănătății vrea să schimbe denumirea bolii, pentru că ar discrimina.

Organizația colaborează cu parteneri și experți din întreaga lume pentru a schimba numele virusului variolei maimuței, a claselor tulpinilor sale și a bolii pe care o provoacă”, a transmis OMS.

ADVERTISEMENT