Din păcate, alcoolul face parte din viața multor persoane. Unii dintre ei îl consumă din obișnuință, alții, din plăcere. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că există o vârstă de la care alcoolul nu ar mai trebui să fie deloc consumat.
Consumul de alcool nu este deloc încurajat. Deși, mulți cred că în alcool își pot îneca anumite supărări, realitatea este cu totul și cu totul alta. Alcoolul dăunează sănătății, iar efectele sale sunt nocive.
Specialiștii susțin că alcoolul devine din ce în ce mai periculos pe măsură ce înaintăm în vârstă. Odată cu îmbătrânirea și probleme de sănătate încep să fie din ce în ce mai prezente.
Pentru a-i preveni pe toți de eventualele probleme, medicii au comunicat vârsta exactă de la care ar fi bine să nu mai consumi alcool. Poate că pentru unii pare imposibil, însă, specialiștii susțin că este cheia unei vieți sănătoase.
Consumul regulat de alcool este asociat cu un volum redus de substanță albă în creier. Mai exact, alcoolul este unul dintre factorii care împiedică creierul să funcționeze în parametri normali.
Dr. Richard Restak a descris alcoolul ca fiind o ”neurotoxină directă”. Așa cum îi spune și nume, acesta poate fi interpretat ca principalul inamic al funcționării corecte a sistemului nervos.
Pe parcursul întregii vieți, alcoolul nu ar trebui deloc consumat sau, în cazuri excepționale, consumat cu moderație. Ei bine, în momentul în care alcoolul este eliminat în totalitate din dietă, riscul dezvoltării demenței scade.
Dr. Richard Restak consideră că cea mai bună perioadă pentru a elimina complet alcoolul din dietă este la 65 de ani. După vârsta de 65 de ani, alcoolul nu ar mai trebui să fie prezent în viața ta, dacă vrei să stai departe de problemele de sănătate.
”Întreabă-te ‘de ce beau?’. Dacă răspunsul este pentru că alcoolul mă ajută să-mi ridic starea de spirit și să-mi reduc anxietatea, s-ar putea să fiți în pericol și probabil este mai bine să vă opriți complet. Vă sugerez cu tărie ca, dacă aveți 65 de ani sau mai mult, să eliminați complet și permanent alcoolul din dieta dumneavoastră.”, a spus medicul.
Consumul regulat și excesiv de alcool produce leziuni la nivelul creierului. Acestea pot fi evitate, însă, pentru asta este necesar să renunți la alcool și să începi să ai un stil de viață sănătos. Adică, să eviți pe cât de mult posibil fumatul și obiceiurile alimentare nesănătoase.