News

Vârstnicii din Israel primesc a patra doză. Care sunt efectele noului booster

Autoritățile din Israel au decis vaccinarea cu a patra doză a persoanelor în vârstă. Datele autorităților medicale că cei care au primit noua doză booster beneficiază de o triplare a protecției în fața formelor grave.
24.01.2022 | 16:34
Varstnicii din Israel primesc a patra doza Care sunt efectele noului booster
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății din Israel, Nitzan Horowitz, a prezentat o serie de date legate de răspunsul imunitar al persoanelor în vârstă care au beneficiat de o a patra doză de vaccin împotriva Covid-19.

Horowitz a explicat că persoanele de peste 60 de ani care au fost imunizate de patru ori prezintă o rezistență de trei ori mai mare în fața formelor grave de Covid-19, în comparație cu persoanele care au făcut trei doze, notează Reuters.

ADVERTISEMENT

În plus, datele colectate de Ministerul Sănătății din Israel indică faptul că persoanele peste 60 de ani cu patru doze sunt de două ori mai rezistente la Covid-19 în comparație cu persoanele din aceiași categorie de vârstă care au primit trei doze.

Una dintre concluziile generale ale studiului în care au fost cercetate efectele dozei cu numărul patru asupra imunității persoanelor de peste 60 de ani este că aceasta oferă o creștere semnificativă a protecției împotriva Covi-19.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, oamenii de știință atrag atenția asupra faptului că această creștere a numărului de anticorpi nu este suficientă pentru o protecție completă în fața noii variante a coronavirusului, Omicron.

Studiul citat a fost realizat prin analizarea datelor de la 400.000 de persoane care au primit a patra doză în comparație cu 600.000 de persoane cărora le-au fost administrate doar trei doze.

ADVERTISEMENT

Care este situația în Israel?

Israelul s-a înscris în tendința vizibilă la nivel mondial de creștere a numărului de îmbolnăviri aduse de valul 5 al pandemiei. Bilanțurile de vineri și sâmbătă, 21 și 22 ianuarie, indică peste 60.000 de noi îmbolnăviri zilnice.

Această creștere a numărului de cazuri tinde să fie cu atât mai agresivă dacă luăm în calcul populația de doar 9 milioane de persoane a Israelului.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestor cifre, oficialii din Israel au și o veste bună. Astfel, această țară nu a înregistrat până în acest moment niciun deces asociat cu varianta Omicron.

Decizia de oferi cea de a doua doză booster persoanelor de peste 60 de ani a fost adoptată la începutul acestui an. De asemenea, această reglementare se aplică și cadrelor medicale.

De la începutul campaniilor de imunizare împotriva Covid-19, Israel a fost un pionier în acest domeniu, demarând administrarea dozei booster din vara anului 2021.

ADVERTISEMENT