News

Vârtej de foc în SUA. Incendiile fac ravagii în statul California

07.09.2019 | 08:56
Vartej de foc in SUA Incendiile fac ravagii in statul California

Statele Unite ale Americii se confruntă cu fenomene meteo extreme. Coasta de Est este lovită de uraganul Dorian, în timp ce Coasta de Vest este amenințată de incendii. California se confruntă cu mai multe focare, care au provocat panică în rândul oamenilor. Totodată, vântul a dus la crearea unui vârtej de foc care i-a îngrozit pe localnici.

Vârtej de foc, produs în suburbiile din Los Angeles

Sute de locuințe sunt puse în primejdie de flăcări, iar oamenii din zonă au primit ordin de evacuare și școlile au fost închise. Pompierii se luptă cu flăcările, dar au o misiune dificilă, din cauza terenului dificil din zonă. Mai multe incendii au izbucnit în zona de sud a metropolei Los Angeles, iar o familie de americani a asistat cu groază la momentul în care flăcările au luat forma unui vârtej, alimentate de vântul puternic.

„Părea că tot locul o să ia foc. Şi în acel moment tornada de foc s-a ridicat către cer şi flăcările erau la aproximativ 15-20 de metri în aer”, spune o localnică, conform stirileprotv.ro. Mai mulți oameni s-au adunat pentru a da o mână de ajutor pompierilor, speriați de faptul că dezastrul nu va mai putea fi controlat și că va afecta o suprafață mult mai mare. Nu se cunoaște cu exactitate cauza acestor incendii, dar unii martori susțin că fulgere care au lovit pădurile din zonă ar fi responsabile.

Incendiile fac ravagii în California. foto hepta.ro

Uraganul Dorian a ajuns și în SUA

Uraganul Dorian a ajuns în Florida, Carolina de Nord şi Carolina de Sud, cu viteze mari ale vântului şi ploi torenţiale care au provocat pene de curent pe suprafeţe mari. Din fericire pentru cei din SUA nu au fost semnalate victime până acum. În Bahamas însă, situația, e mult mai gravă. Ultimul bilanț arată că peste 40 de persoane au murit din cauza acestui fenomen meteo extrem.

“Numărul persoanelor decedate este de 42, iar multe altele sunt date dispărute, aşa că ne aşteptăm ca numărul victimelor să crească”, a declarat Erica Wells Cox, la NBC News. Totodată, Circa 70.000 de persoane din Bahamas au ″nevoie imediată″⁣ de ajutor umanitar, a anunţat ONU.

Tags: