News

Varujan Vosganian îl vrea OUT pe Teodor Meleșcanu din ALDE! „Moral şi politic, şi-a pierdut legitimitatea de a mai fi membru al partidului”

11.09.2019 | 12:54
Varujan Vosganian il vrea OUT pe Teodor Melescanu din ALDE Moral si politic sia pierdut legitimitatea de a mai fi membru al partidului

Varujan Vosganian îl vrea OUT pe Teodor Meleșcanu din ALDE! Vicepreşedintele partidului a declarat că proaspătul numit șef al Senatului şi-a pierdut legitimitatea politică şi morală de a mai fi membru al partidului, însă trebuie formalizată o decizie în acest sens în forurile statutare ale formaţiunii. „Nu se pune problema că noi nu vom avea o ripostă. Procedural, vorbim de delegaţia permanentă. În legătură cu Teodor Meleşcanu există acum necesitatea unui for care să valideze această situaţie. Decizia se aplică, dar trebuie să existe şi o luare de poziţie a forurilor statutare.

Varujan Vosganian îl vrea OUT pe Teodor Meleșcanu din ALDE!

Ar trebui să constate forurile superiore şi nu a forurilor judeţene. În ceea ce îl priveşte pe Tedor Meleşcanu el nu mai funcţionează în grupul nostru efectiv şi opinia mea este că el nu mai poate funcţiona în ALDE. După părerea mea, calitatea sa de membru e una care nu se poate discuta pe termen lung. Juridic ALDE nu a emis încă un document oficial în această privinţă. Teodor Meleşcanu, din punct de vedere moral şi politic şi-a pierdut legitimitatea de a mai fi membru ALDE”, a afirmat Varujan Vosganian

Deputatul ALDE nu se teme de o eventuală plecare a lui Meleșcanu din grupul senatorial al ALDE și spune că nu rămâne fără grup partidul, pentru că „la Senat există şi alte soluţii regulamentare de grup”. Vă reamintim că Teodor Meleşcanu, propus de PSD, a fost ales preşedinte al Senatului, obţinând de abia în al doilea tur numărul necesar de voturi. Decizia l-a supărat rău de tot și pe Călin Popescu Tăriceanu.

Varujan Vosganian îl vrea OUT pe Teodor Meleșcanu din ALDE! Varujan Vosganian
Varujan Vosganian le-a atras atenția și celor din PSD. Sursa foto – facebook

Varujan Vosganian, acuze dure

Liderul ALDE a anunţat că intenţionează să sesizeze CCR pe acest subiect, deoarece alegerea lui Meleşcanu a fost făcută cu încălcarea Regulamentului Senatului care spune că un grup politic nu poate propune pentru funcţie doi senatori din acelaşi partid. Varujan Vosganian a mers chiar mai departe și a precizat că tentativa Guvernului de a evita un vot de încredere în Parlament prin ideea că şi-a păstrat structura politică este “un şiretlic care nu ţine nici din punct de vedere juridic, nici politic“.

Acesta avertizează că oricine intră în Guvern nu va mai fi membru ALDE. “Tentativa de a evita un vot în Parlament, sugerându-se că Guvernul şi-a păstrat structura politică, e un şiretlic care nu ţine nici din punct de vedere juridic, nici politic. E suficient timp ca respectivul să nu îşi piardă calitatea de membru ALDE. Nu există problema de a se face o strucută PSD-ALDE. Oricine intră în Guvern, pierde calitatea de membru ALDE”, a declarat mai spus Varujan Vosganian.