Life

Varza călită ca a marilor bucătari. Ingredientul secret care te scapă de apa în exces

Cum să elimini excesul de apă din varza călită. Ingredientul secret pe care îl folosesc toți marii bucătari atunci când o pregătesc.
24.03.2023 | 18:02
Varza calita ca a marilor bucatari Ingredientul secret care te scapa de apa in exces
Secretul care face varza călită deosebită. Foto: gatamasa.ro
ADVERTISEMENT

Ingredientul secret care te ajută să elimini excesul de apă din varza călită. Urmează rețeta marilor bucătari și nu vei regreta. Preparatul poate fi pregătit și consumat fără probleme chiar și în timpul postului.

Ingredientul secret care te scapă de apa în exces de varza călită

Varza călită este unul dintre felurile de mâncare preferate de mulți români. Acesta este plin de vitamine și substanțe nutritive. În plus, poate fi consumat și în post, iar ingredientele necesare sunt la îndemâna oricui și deloc scumpe.

ADVERTISEMENT

De asemenea, varza călită este un preparat slab caloric și poate fi consumată de persoanele care vor să scape de kilogramele în plus. Totuși, pentru a ieși ca la carte, există o informație ascunsă de marii bucătari.

Pentru a scăpa de excesul de apă din varza călită există un secret: o linguriță de pesmet adăugată în timpul gătirii. În plus, după adăugare, preparatul va avea și un gust cu totul deosebit. Invitații la masă vor mai cere o porție.

ADVERTISEMENT

Rețetă ușoară de varză călită

Pentru a face varză călită, puteți folosi următoarea rețetă. Pentru început, este nevoie de aceste ingrediente: o varză murată, de aproximativ 1 kilogram, o varză proaspătă, de mărime medie, care să cântărească aproximativ 500 de grame.

Pentru varza călită mai este nevoie de: o ceapă, un morcov, frunze de dafin, ienibahar. Bineînțeles, condimentele nu pot lipsi: sare și piper după gust, chimen și ulei vegetal. Nu uitați de ingredientul secret: lingura de pesmet.

ADVERTISEMENT

Pentru a prepara varza călită, pașii sunt simpli. Se taie ceapa în cuburi, în timp ce morcovul se dă pe răzătoare. Într-o tigaie suficient de încăpătoare se pune puțin ulei. Când se încinge, se adaugă legumele menționate anterior.

Tot în acest moment se pot adăuga frunzele de dafin, chimenul, piperul, dar și alte condimente, în funcție de preferință. Între timp, varza murată se stoarce de excesul de saramură și se toacă.

ADVERTISEMENT

După aceea, se adaugă în tigaie și se lasă la gătit timp de cinci minute. Focul trebuie să fie mediu. Când timpul a trecut, se pune și varza proaspăta, tocată în prealabil și se amestecă foarte bine. La final, când varza călită este gata, se adaugă o lingură de pesmet.

ADVERTISEMENT