Fotbal intern

VARză! Singurul șut al “tricolorilor”, la penalty-ul acordat cu arbitraj video. Notele după Islanda – România 2-1

08.10.2020 | 23:55
VARza Singurul sut al tricolorilor la penaltyul acordat cu arbitraj video Notele dupa Islanda  Romania 21
ADVERTISEMENT

România a pierdut calificarea la Euro 2021 după înfrângerea fără drept de apel din Islanda. Nordicii au dominat de la un capăt la celălalt meciul împotriva tricolorilor și s-au impus cu scorul de 2-1, prestația tricolorilor fiind una lamentabilă. 

Prima repriză a fost una de coșmar pentru tricolori, care nu și-au creat nicio ocazie. Apărarea a fost vraiște și Sigurdssson a reușit să înscrie de două ori după două greșeli de marcaj ale lui Crețu, respectiv Camora.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a făcut trei schimbări la pauză, toate în zona ofensivă. Alibec, Mitriță și Deac au fost înlocuiți de Hagi, Iancu și Pușcaș. Schimbările au avut efect pe tabela de marcaj și Maxim a marcat din penalty.

Notele după Islanda – România 1-2! Prestație lamentabilă a tricolorilor

În minutul 79, România ar fi trebuit să aibă un nou penalty după un henț în careul islandez, însă arbitrul nici nu a consultat VAR pentru această decizie. Confruntarea s-a încheiat 2-1 după un meci în care rămânem cu multe regrete și în care trebuie să recunoaștem că am avut puține realizări, singurul șut pe spațiul porții fiind la faza penalty-ului.

ADVERTISEMENT

Notele tricolorilor lui Mirel Rădoi

Ciprian Tătărușanu – 4 – Nu a avut nicio vină la golurile din prima repriză ale lui Sigurdsson. În minutul 22 a avut o intervenție bună la același Sigurdsson. A fost nesigur în mai multe momente, dar a avut o intervenție providențială în partea secundă.

Cristi Manea – 4 – După o primă repriză modestă, a pus osul în repriza secundă și a început să câștige dueluri. Pe fază ofensivă s-a precipitat la câteva faze.

ADVERTISEMENT

Andrei Burcă – 6 – Mai curajos în partea secundă și asta s-a văzut și pe atac. A scos un penalty în minutul 60 și a avut mai multe intervenții foarte bune. A fost cel mai bun jucător al României.

Mihai Bălașa – 4 – Foarte timid în prima parte. Nu a reușit să blocheze tăvălugul islandez din startul meciului. În a doua parte s-a văzut puțin.

ADVERTISEMENT

Mario Camora – 4 – A greșit ieșirea la offside la golul doi al lui Sigurdsson în minutul 35. A arătat mai bine în partea secundă, însă s-a simțit tracul debutului la națională (chiar dacă are 33 de ani), mai ales într-un meci atât de important.

Nicu Stanciu – 5 – Activ în start de meci. A avut o acțiune cursivă la 0-0, însă s-a stins și el pe parcursul primei reprize. A alergat mult, dar a fost bine blocat de islandezi.

Vali Crețu – 4 – A avut un marcaj prea larg la Sigurdsson, care a tras printre picioarele mijlocașului român și a marcat primul lui gol. A gafat și în minutul 22, însă Tătărușanu a salvat echipa la șutul aceluiași Sigurdsson. Și-a mai revenit în partea secundă, s-a bătut la mijloc, însă pe fază ofensivă nu a avut niciun aport.

Alexandru Maxim – 5 –  Modest în prima repriză, însă a marcat din penalty în minutul 63. A fost sărac în realizări și a fost schimbat în minutul 80.

Ciprian Deac – 3 – Inexistent pe teren în prima parte. A alergat mult, dar nu a avut nicio fază ofensivă.

Denis Alibec – 2 – A atins de puține ori balonul, indolent, nu a alergat deloc.

Alexandru Mitriță – 2 – Nu a reușit nicio acțiune în prima repriză, fiind blocat ușor de masivii fundași islandezi. S-a lovit ca de niște stânci.

Au intrat pe parcurs:

Ianis Hagi (min. 46) – 4 – A încercat să pună mingea jos mai mult decât colegii săi, dar a fost bine blocat de nordici. I-au ieșit prea puține.

Gabi Iancu (min. 46) – 4 – A intrat cu tupeu, dar realizările au lipsit. Nu a revitalizat atacul,

George Pușcaș (min. 46) – 5 – Mult mai mobil decât Alibec. S-a bătut cu fundașii adverși, a încercat să creeze spații.

Claudiu Keșeru (min. 80): A avut puțin timp la dispoziție.

Alexandru Cicâldău (min. 87): A avut puțin timp să se remarce.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,77 este cota pentru „X2” la meciul Norvegia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT