News

Vasile Astărăstoae, un ultim mesaj pe tema COVID-19: “Apocalipsa se amână…”. Ce sfaturi le dă renumitul profesor autorităţilor

29.05.2020 | 12:31
Vasile Astarastoae un ultim mesaj pe tema COVID19 Apocalipsa se amana Ce sfaturi le da renumitul profesor autoritatilor
ADVERTISEMENT

Medicul Vasile Astărăstoae, fost rector al UMF Iași, a criticat autoritățile române într-o ultimă intervenție pe tema COVID-19.

Vasile Astărăstoae critică autoritățile într-o ultimă intervenție pe tema COVID-19

Într-o postare făcută pe contul de Facebook, doctorul Vasile Astărăstoae a decis să se retragă din dezbaterile pe tema COVID-19, dar nu înainte de a critica autoritățile pentru măsurile luate în timpul pandemiei.

ADVERTISEMENT

”Au trecut 95 de zile de când am scris prima notiță despre COVID-19. În aceste 95 de zile, am analizat măsurile impuse în pandemie și am încercat să combat isteria colectivă și panica indusă artificial”, și-a început acesta mesajul.

Medicul spune că a intrat în această dezbatere cu intenția de a aduce un strop de liniște și speranță oamenilor dezinformați, a sancționat derapajele anti-democratice și a atras atenția asupra pericolului instaurării unui regim autoritar politico-medical, la toate acestea răspunzândui-se cu presiuni și amenințări.

ADVERTISEMENT

Vasile Astărăstoae consideră că virusul nu este atât de catastrofal

”Nu am dorit nici să-mi fac notorietate, nici să intru în politică, nici să-mi cresc clientela la cabinetul privat (pe care nu-l am). În acest moment, când deja apocalipsa se amână și autoritățile anunță măsuri de relaxare, consider că a venit momentul să mă retrag din această dezbatere. Fără torțe”, notează Astărăstoae.

Ca un ultim sfat pentru autoritățile din România (politicieni și medici) care gestionează situația, fostul rector de la UMF Iași le transmite să asculte vocile critice, nu să le reprime.

ADVERTISEMENT

Doctorul Vasile Astărăstoae contrazice întreaga lume medicală cu privire la gravitatea COVID-19 și spune că totul este o exagerare. El consideră că virusul nu este atât de catastrofal și precizează că orice virus ucide oameni și a dat exemplu virusul gripal și HIV/SIDA.

Proiectul Legii vaccinării este contestat de un grup de 118 medici români, în frunte cu Vasile Astărăstoae, întrucât ”nu există consens în medicină referitor la siguranța și eficacitatea vaccinurilor”.

ADVERTISEMENT

Astărăstoae a afirmat că nu înțelege de ce au decis autoritățile închiderea bisericilor sau a magazinelor și nici de ce nu a fost permisă deplasarea liberă, cu respectarea unor măsuri de siguranță.

ADVERTISEMENT