Fotbal intern

Vasile Avram, bătut la un meci arbitrat de Marius Avram: ”I-au dat un pumn în cap”

16.03.2021 | 13:11
Vasile Avram batut la un meci arbitrat de Marius Avram Iau dat un pumn in cap
Marius Avram
ADVERTISEMENT

Fostul arbitru FIFA, Marius Avram a rememorat un episod din perioada în care era doar un tânăr de perspectivă. Acesta a povestit cum tatăl lui, Vasile Avram, a încasat un pumn în cap, la un meci din Liga 4.

Marius Avram și-a început cariera în arbitraj la doar 15 ani fiind, așa cum se procedează în astfel de cazuri, delegat la meciuri din eșaloanele inferioare.

ADVERTISEMENT

Evenimentul la care face referire Marius Avram a avut loc la începutul anilor 2000, atunci când tatăl său, Vasile Avram, a candidat și a câștigat președinția Asociației Municipală de Fotbal București (AMFB).

Vasile Avram, bătut la un meci al fiului său: ”I-au spart ochelarii”

Fostul ecuson FIFA, acum expert al LPF pe probleme de arbitraj, și-a amintit că totul s-a întâmplat la o finală de Cupa României, faza pe municipiul București, unde el a fost delegat, iar tatăl și alți membrii ai familiei lui l-au însoțit.

ADVERTISEMENT

”Venea tata după mine la meciuri, îmi făcea rapoarte, dar își punea în pericol integritatea, pentru că lumea știa că el este tatăl arbitrului. La un meci de Liga 4, era finala Cupei României și veneau alegerile la AMFB, unde el candida, m-au delegat pe mine la finală.

La un moment dat, mă întorc și văd în tribune bătaie generală, în mijlocul căreia erau mama mea, tatăl meu și unchiul meu. Lui tata i-au dat un pumn în cap de i-au spart ochelarii”, a povestit Marius Avram, la as.ro.

ADVERTISEMENT

A trimis echipele la vestiare până au intervenit mascații

Marius Avram a mai spus că în momentul în care evenimentele au degenerat în tribune a luat decizia de a trimite echipele la vestiare, până la calmarea spiritelor.

”Spre norocul meu, în teren situația nu s-a tensionat, dar am chemat repede asistenții lângă mine. Mă gândeam: ’băi, e familia mea acolo, ce se întâmplă?’.

ADVERTISEMENT

Am plecat și noi la vestiare, iar când am revenit erau mascații acolo. Din fericire nu au luat bătaie ai mei, doar unchiul meu și-a luat-o un pic”, a rememorat Marius Avram, pentru sursa menționată.

S-a retras din arbitraj la finalul anului trecut

Marius Avram a activat ca arbitru în Liga 1 din 2006 și a oficiat peste 250 de meciuri. În 2010 a devenit arbitru FIFA și s-a retras definitiv din arbitraj la sfârșitul anului trecut după ce Comisia Centrală a Arbitrilor a decis excluderea lui de pe lista FIFA.

Ultimul meci condus de Marius Avram a fost Dinamo – CFR Cluj, pe 17 decembrie, în etapa a 14-a din Liga 1. În vârstă de 41 de ani acesta ar fi putut să mai arbitreze meciuri din primul eșalon încă, cel puțin, patru ani.

Între timp, fostul ecuson FIFA a primit o ofertă din partea LPF pentru a deveni expert în cadrul Ligii Profesioniste, pe probleme de arbitraj și a fost numit  coordonator din partea LPF a procesului de implementare a tehnologiei video la meciurile din Liga 1.

ADVERTISEMENT
Tags: