Vasile Blaga va fi audiat ca martor în dosarul lui Darius Vâlcov. Cum îl urmărește fosta guvernare PDL

Daniel Șuta   
în HotNews
25/06/2019, 14:43
Vasile Blaga va fi audiat ca martor în dosarul lui Darius Vâlcov. Cum îl urmărește fosta guvernare PDL
Vasile Blaga, audiat în dosarul lui Vâlcov. Sursa foto: realitatea.net

Greul Vasile Blaga va ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție ca martor în dosarul lui Darius Vâlcov. Audierea fostului ministru al Internelor și Dezvoltării Regionale se va face  la cererea ex-consilierului Vioricăi Dăncilă în speța Tehnologica Radion. Cel care era primar al Slatinei în perioada pentru care riscă ani grei de pușcărie l-a denunțat pe Blaga la DNA.

Darius Vâlcov vrea să îl tragă pe Vasile Blaga după el

Vâlcov le-a spus procurorilor anticorupție că lucrările de apă și canalizare au fost date cu dedicație companiei Tehnologica Radion în județul Olt, la solicitarea expresă a lui Vasile Blaga, care în anul 2009 l-a chemat să îl pună la curent cu felul în care trebuie să fie făcute afacerile în județul său.

Fostul primar al Slatinei a spus că Blaga știa foarte bine că firma respectivă era condusă din umbră de oameni din PDL, motiv pentru care i-a cerut să fie atent la procesul de licitații pentru lucrările din județ în așa fel încât să câștige cine trebuie. Denunțul pe care l-a făcut Vâlcov împotriva lui Blaga a fost, de altfel, clasat, lucru care a trezit numeroase semne de întrebare.

Darius Vâlcov a fost primar al Slatinei. Sursa foto: Gazeta Oltului

Vâlcov, somat să se prezinte la proces

„E vorba de a demonstra că ceea ce inculpatul Vâlcov a arătat în declarația pe care a dat-o este adevărat (…) Vâlcov vine și spune că Blaga a fost cel care l-a pus în contact cu Berna Theodor (…) ceea ce vrem noi sa demonstram este credibilitatea pe care Vâlcov o are in declarația sa”, a declarat avocatul lui Vâlcov pe 11 iunie, imediat după ce dosarul a reexplodat în spațiul public.

Vâlcov nu s-a apărat la ultimele termene din instanță, fapt pentru care a fost somat de judecători să se prezinte și să își exprime punctul de vedere însoțit de avocatul său, mai ales dacă susține că are probe care pot face lumină în acest dosar de corupție.

 

 

Închide ×