News

Vasile Dâncu nu poate accepta înfrângerea Gabrielei Firea. Ce spune despre alegerile prezidențiale din 2024

29.09.2020 | 23:50
ADVERTISEMENT

Vasile Dâncu nu poate accepta faptul că Gabriela Firea a pierdut alegerile locale în fața lui Nicușor Dan, candidatul „dreptei unite”.

Președintele Consiliului Național al PSD nu înțelege de ce Firea nu a câștigat Bucureștiul, însă o vede, în continuare, un posibil candidat pentru alegerile prezidențiale din 2024.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea ar putea fi candidatul PSD la alegerile din 2024, însă partidul va face o analiză amplă înainte, semn că nimic nu mai e sigur pentru fostul primar general al Capitalei.

Vasile Dâncu nu poate accepta că Gabriela Firea a pierdut alegerile

Nu pot să accept ideea că Gabriela Firea a pierdut aceste alegeri. În istoria politicii mondiale sunt președinți care au pierdut de multe ori înainte alegeri și au câștigat în ultima fază: Lincoln, de exemplu. Fără să facem comparații istorice, noi nu vom judeca simplist viitoarea candidatură pentru prezidențialele din 2024, pe care intenționăm să le câștigăm și de data asta cred că vom fi mai inteligenți decât înainte”, a declarat Vasile Dâncu, conform Stiripesurse.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea anunțase marți, 29 septembrie, că ar fi dispusă să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă prioritar pentru ea ar rămâne recâștigarea Capitalei, din postura de primar general.

Nu-mi doresc, clar, să candidez la prezidenţiale. I-am spus chiar lui Victor Ponta că doresc să particip la modernizarea Bucureştiului, iar dumnealui poate să participe la prezidenţiale”, a explicat Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

M-am ataşat foarte mult de bucureşteni, sunt de 30 de ani bucureşteancă (…) iubesc Bucureştiul, ţin la oameni, am venit cu plăcere la serviciu. Probabil am şi greşit din entuziasm, din dorinţa de a face multe deodată, de a intra în diferite zone în care simţeam că nu s-a făcut mare lucru. De exemplu, în domeniul Sănătăţii”, a continuat Firea, într-o discuție cu Mihai Gâdea.

Tradițional, cei care dețin funcția de primar general al Bucureștiului ajung să candideze la alegerile prezidențiale, în timp ce pierzătorii dispar de pe plan politic. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Gabriela Firea, în condițiile în care PSD e un partid care nu acceptă eșecul și își sacrifică liderii atunci aceștia devin slabi.

ADVERTISEMENT