Fotbal intern

Vasile Dâncu, strategul din umbră al lui CFR Cluj, explică pentru Fanatik secretele celui de-al treilea titlu consecutiv! Exclusiv

04.08.2020 | 15:32
ADVERTISEMENT

Sociologul Vasile Dâncu, strategul din umbră al clubului CFR Cluj, a explicat pentru FANATIK secretele celui de-al treilea titlu consecutiv.

Ardelenii au cucerit al șaselea titlu din istorie după ce s-au impus în deplasare, scor 3-1, în fața Universității Craiova, în finala play-off-ului.

ADVERTISEMENT

Formaţia din Gruia vrea acum să dea două lovituri tari pe piaţa transferurilor şi să-i aducă pe Nicolae Stanciu şi pe Mario Balotelli.

Secretele câștigării titlului de CFR Cluj, dezvăluite de Vasile Dâncu

Reușitele excepționale din ultimele trei sezoane ale celor de la CFR Cluj au fost explicat pentru FANATIK de sociologul Vasile Dâncu, unul dintre oamenii cei mai apropiați de conducătorii grupării ardelene.

ADVERTISEMENT

”CFR are câteva atu-uri. Banii sunt plătiţi la timp, înţelegerile se respectă, fiecare îşi face treaba lui şi mai puţin încearcă să-i dinamiteze pe ceilalţi sau să domine altceva. Ceea ce vedem la CFR e tocmai constanţa”, a declarat fostul ministru.

”Antrenorul are toate condiţiile puse la dispoziţie pentru a face performanţă, jucătorii sunt respectaţi. Dan Petrescu e constant în ceea ce face şi avem încredere în el. E un foarte bun antrenor, un specialist. Ne bazăm pe profesionalismul lui”, a mai spus Dâncu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

”Există cluburi care au mulţi jucători buni, cumpără jucători scumpi, dar atmosfera şi alte lucruri fac să nu existe performanţă. Jucătorii de fotbal sunt sensibili şi atunci când nu se creează legătura dintre jucători şi antrenor, între jucători şi managementul clubului, cei care sunt patroni, finanţatori, când nu există armonie, rezultatele dispar”, a afirmat el.

”Eu cred că la noi constanţa şi un fel de înţelepciune ardelenească ajută performanţa. La noi nu apare conducerea la televizor să critice atunci când echipa pierde un meci, jucătorii sunt încurajaţi şi nu sunt daţi afară pentru că şi-au dat un autogol sau au greşit cu altceva”, a continuat sociologul.

ADVERTISEMENT

”Asta cred că arată un pic de profesionalism şi foarte mulţi jucători vor să vină la noi pe mai puţini bani ca în alte părţi doar pentru atmosferă şi pentru că ar putea să facă performanţă”, a mai precizat Vasile Dâncu în interviul pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT