Fotbal intern

Vasile Dîncu a cerut de la tribuna Senatului României redeschiderea stadioanelor. România ar putea pierde statutul de gazdă

01.04.2021 | 09:05
Vasile Dincu a cerut de la tribuna Senatului Romaniei redeschiderea stadioanelor Romania ar putea pierde statutul de gazda
ADVERTISEMENT

Senatorul Vasile Dîncu a intervenit în problema interdicției accesului fanilor în arenele sportive și a cerut autorităților să permită suporterilor să revină în tribune.

În interpelarea sa, sociologul clujean s-a adresat în special prim-ministrului Florin Cîțu și ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

ADVERTISEMENT

Dîncu le-a reamintit acestora și faptul că termenul limită până la care România trebuie să confirme că este de acord ca meciurile din cadrul EURO 2020 să se desfășoare, cu spectatori (25% din capacitatea Arenei Naționale), în condiții de maximă siguranță sanitară, este data de 7 aprilie.

Întârzierea răspunsului către UEFA ar putea duce la excluderea României din rândul țărilor gazde

Întârzierea răspunsului autorităților române către UEFA și garantarea că meciurile programate pe Arena Națională se pot desfășura cu spectatori în tribune ar putea să ducă la excluderea României din rândul țărilor gazde al Euro 2021.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în opinia lui Vasile Dîncu acest lucru va duce inevitabil la și la pierderea credibilității României în fața partenerilor europeni. Dacă României i se va retrage dreptul de organizare de meciuri la Turneul Final Euro 2021, cel mai probabil țara noastră nu va mai fi inclusă în rândul țărilor capabile să organizeze evenimente sportive de nivel înalt.

”În ultimul an statul român s-a preocupat inexplicabil de mult exclusiv de managementul morții, fără să dea semne că este capabil să gestioneze viața românilor. Este momentul să dăm un semnal că viața românilor contează și putem începe promovând sănătatea prin sport, încurajând mișcarea de masă în aer liber, sigur, cu respectarea condițiilor de protecție și distanțare socială.

ADVERTISEMENT

În acest context solicit autorităților să dea curs solicitării UEFA de a organiza cu participarea spectatorilor (25% din capacitatea Arenei Naționale), a partidelor de la București din cadrul turneului final EURO 2021, în conformitate cu planul de siguranță și securitate asumat de către forul european”, a declarat Vasile Dîncu.

FRF susține că fanii vor avea acces pe Arena Națională la Euro 2021

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat încă de la începutul lunii că Arena Națională își va deschide porțile pentru suporteri. Mai mult, acesta a dat asigurări că meciurile de le EURO 2021, de la București, se vor disputa cu fani în tribune însă, totul depinde de răspunsul pe care autoritățile române îl vor trimite, până în 7 aprilie, la UEFA.

ADVERTISEMENT

Turneul final al Campionatului European se va desfășura în perioada 11 iunie – 11 iulie, la un an distanță față de datele inițiale, evenimentul fiind amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

12 orașe de pe Bătrânul Continent vor găzdui turneul pan-european prin care se vor celebra 60 de ani de la prima ediția a campionatului continental inter-țări.

ADVERTISEMENT