News

Vasile Dîncu, acuze dure la adresa lui Iohannis! De ce nu a reușit să învingă PSD-ul în campanie

27.02.2021 | 10:39
Vasile Dincu acuze dure la adresa lui Iohannis De ce nu a reusit sa invinga PSDul in campanie
ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu nu a ezitat și a lansat mai multe acuze dure la adresa lui Klaus Iohannis! A făcut-o la Gold FM în emisiunea pe care o moderează Cozmin Gușă. Dîncu a vorbit despre meciurile pierdute de șeful statului în ultima campanie electorală. 

„Am făcut un pariu cu câțiva prieteni din mass-media, le-am spus următorul lucru: după ce se vor termina alegerile, după ce Klaus Iohannis va constata că nu va reuși să învingă PSD-ul în campanie, dar totuși își va face guvern, nu va mai avea prea mult de vorbit despre PSD.

ADVERTISEMENT

Va uita PSD, PSD, nu va mai spune aceste cuvinte foarte des. Lucru care s-a și întâmplat”, a zis Vasile Dîncu

Vasile Dîncu, acuze dure la adresa lui Klaus Iohannis!

Vasile Dîncu merge pe ideea că șeful statului are probleme serioase în acest moment. Coaliția PNL – USR/Plus îi dă mari bătăi de cap președintelui

ADVERTISEMENT

„Klaus Iohannis are o altă problemă, și este o problemă foarte mare asta, nu cred că domnia sa s-a așteptat la ce se întâmplă în acest moment. Nu și-a dat seama că vin împreună două partide care sunt total diferite ca etos politic.

Un partid din mainstream-ul politic, care este PNL, eu am studiat mult electoratul PNL și mai ales un an de campanie, în 2020, care într-o oarecare măsură vrea schimbare, dar nu o schimbare bruscă, vrea menținerea status quo-ului doar că vrea să preia pârghiile cele mai importante ale puterii, dar să nu schimbe fundamental și repede orice.

ADVERTISEMENT

A venit un partid cum este cel format din USR și PLUS, o coaliție, care are cu totul altă viziune, este antisistem, vrea să schimbe totul cu orice risc, și vrea totul acum. Oarecum fără o perspectivă pe termen lung, n-are răbdare, crede în propriile slogane. Și asta e destul de periculos că nu poți face o schimbare peste noapte a României”, a mai spus Vasile Dîncu.

Acesta spune că șeful statului își pierde din creditul electoral pe măsură ce se apropie de finalul mandatului său. „Începe să-i scadă, mai are încă un pic de resursă de putere, pentru că poate schimba premierul, dar începe să-i scadă creditul pe măsură ce se apropie de finalul mandatului.

ADVERTISEMENT

Acum încă mai are de mandat dar pe măsură ce trece timpul și se apropie de ultimii doi ani, atunci un președinte nu mai are chiar aceeași forță. Ne aducem aminte și de ultimul mandat al Traian Băsescu că nu controla ultima parte. Și acum încearcă să găsească puncte de consens. Încearcă să-i adune în jurul unui proiect.

După părerea mea va fi foarte complicat, va mai încerca formule. Următoarea formulă ar putea să fie schimbarea, forțarea schimbării unor membrii, mai degrabă conflictuali din guvern, din cele două tabere, s-ar putea întâmpla asta să mai încerce încă o formulă în acest sens.

Nu cred că va uzita, pentru că ar fi o înfrângere față de ceea ce a gândit, nu știu dacă va uza de ideea unei coaliții mai mari, de exemplu, chestiune de uniune națională. Nu cred că va încerca să facă asta decât chiar în ultimă instanță dacă nu se va putea”, a adăugat Dîncu

ADVERTISEMENT