News

Vasile Dîncu, anunț oficial despre livrarea armelor în Ucraina. Ce spune ministrul Apărării

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a făcut declarații despre posibilitatea ca România să livreze arme Ucrainei, după ce au apărut informații în acest sens.
20.04.2022 | 22:03
Vasile Dincu anunt oficial despre livrarea armelor in Ucraina Ce spune ministrul Apararii
Vasile Dîncu, declarații despre posibilitatea ca România să livreze arme Ucrainei. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu anunță că România nu va livra arme în Ucraina și că nu au existat discuții în acest sens. De altfel, ministrul Apărării a spus și că nu vom trimite nici avioane de tip MIG, în țara învecinată.

România nu va livra arme Ucrainei, spune Vasile Dîncu

Vasile Dîncu a punctat că România se concentrează acum pe acordarea unui ajutor umanitar Ucrainei.

ADVERTISEMENT

”Aşa cum a spus premierul, în acest moment suntem concentraţi pe ajutor umanitar”, a declarat ministrul Apărării, într-o conferință de presă de miercuri.

”Nu vorbim despre armament în acest moment. Aşa cum a spus premierul ieri într-o declaraţie, în acest moment suntem concentraţi pe ajutor umanitar.

ADVERTISEMENT

Nu avem nicio solicitare în acest sens, MiG-urile pe care le avem în acest moment nu sunt scoase în totalitate din uz, noi avem în acest moment o anchetă, au fost suspendate de la zbor.

Vor fi, în cel mai rău caz, conservate, pentru că în acest moment putem să acoperim, cu cele 22 de Eurofigther pe care le avem din partea forţelor străine, plus escadrila noastră, toate elementele de securitate aeriană de care are nevoie România în acest moment, a mai detaliat Vasile Dîncu, aflat într-o vizită la un centru de refugiați ucraineni, din hotelul Granata, din Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

De altfel, premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Oradea că este în analiză un proiect prin care să poată fi trimise arme și echipament Ucrainei. Totodată, Nicolae Ciucă a negat zvonurile potrivit cărora noi am antrena soldați ucraineni în teritoriu, dar și că ar fi trimiși mercenari români în războiul Rusia-Ucraina.

Ultima explicație a lui Nicolae Ciucă a venit după ce Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a acuzat că România, Canada, Polonia și SUA că trimit mercenari în războiul de peste graniță.

ADVERTISEMENT

”De la începutul operațiunii militare speciale, regimul naționalist de la Kiev a adus 6.824 de mercenari din 63 de țări în Ucraina. Cel mai mare grup a venit din Polonia – 1.717 de persoane.

Aproape 1.500 de mercenari au venit din SUA, Canada și România”, a declarat Konașenkov.

ADVERTISEMENT