News

Vasile Dîncu, anunț surprinzător: “Coaliția va rămâne”. Care sunt planurile PSD

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a oferit miercuri un anunț surprinzător, explicând și care sunt planurile social-democraților: "coaliția va rămâne".
01.09.2021 | 22:40
Vasile Dincu anunt surprinzator Coalitia va ramane Care sunt planurile PSD
ADVERTISEMENT

Criza politică actuală a fost declanșată de către demiterea lui Stelian Ion de către Florin Cîțu, în urma acesteia liderii USR PLUS solicitând plecarea premierului.

George Simion a intervenit în această criză politică invitându-i pe cei de la USR PLUS să semneze pentru moțiunea de cenzură la adresa Guvernului pe care partidul AUR vrea să o inițieze.

ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu, declarație surprinzătoare: “Coaliția va rămâne”

Vasile Dîncu: “Nu vom vota un guvern minoritar, nu vom pune o moțiune de cenzură fără să fim siguri că avem o majoritate care să dea jos Guvernul, dar nu vrem să îi dăm din nou șansa președintelui, pentru că suntem siguri că indiferent de ce se întâmplă, domnul Iohannis nu va numi un prim-ministru pesedist.

Așteptăm să vedem ce se întâmplă pe scena politică, aici domnul Cîțu s-ar putea să fi riscat foarte mult, chiar funcția sa de premier. USR PLUS nu cred că va pleca de la guvernare, dar cred că are resurse să forțeze plecarea lui Florin Cîțu.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Vedeți PNL votând împotriva propriului guvern?”

Vasile Dîncu: “Eu nu cred că cineva ar risca să facă asta, chiar dacă se vorbește în Parlament că domnul Orban ar avea un grup de 20-30 de oameni, dar nu cred, s-ar desființa pe sine, nici dânsul nu ar mai rămâne un candidat serios la președinția partidului.

Nu cred că USR va încerca o moțiune, dar s-ar putea să forțeze o criză prelungită care să ducă la pierderea întregului credit electoral al PNL și chiar și al lor, la un moment dat.

ADVERTISEMENT

S-ar putea ca ceea ce am crezut că este imposibil, alegeri anticipate, să devină în această toamnă o posibilitate. Nu ne vom arunca cu capul înainte pentru a revigora un nou proiect Iohannis, să ajutăm să dăm jos Guvernul și să ne trezim la un nou guvern nou-nouț cu care să luptăm.”

Cosmin Prelipceanu: “Stați de vorbă cu cei de la UDMR?”

Vasile Dîncu: “Cu UDMR nu am plănuit nimic, dar stăm de vorbă întotdeauna cu ei, pentru că UDMR stă mereu de vorbă cu principalul partid aflat în opoziție, este acel partid-balama care devine indispensabil pentru majorități și atunci își maximizează profitul. Cu UDMR facem uneori înțelegeri, participă la proiecte pe care le consideră bune pentru ei, sunt un operator de mediere în viața politică.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Credeți că a fost o măsură necesară demiterea lui Stelian Ion?”

Vasile Dîncu: “Nu cred că a fost o decizie luată emoțional, dintr-odată, cred că a avut garanții din partea președintelui Iohannis, eu nu cred că a fost una necesară neapărat și cred că a fost una riscantă, dar nu cred că a fost una luată așa, peste noapte. Există un plan în spatele acestei decizii.” 

Cosmin Prelipceanu: “Care plan?”

Vasile Dîncu: “Încearcă să forțeze, să arate că este omul providențial al României și că are puterea să conducă partidul, dar riscă să cadă în sondaje și să își piardă tot electoratul.”

Cosmin Prelipceanu: “Rămâne coaliția?”

Vasile Dîncu: “Eu cred că această coaliție va rămâne, unii au crezut că după criza Voiculescu nu va rămâne, dar cred că se vor căuta toate posibilitățile să nu existe un eșec total al proiectului domnului Iohannis, guvernul meu.”

ADVERTISEMENT