News

Vasile Dîncu anunță că navele de război ale Rusiei se apropie de platformele din Marea Neagră: ”Nu sunt incidente”

Ministrul apărării, Vasile Dîncu, a dezvăluit recent că navele de război ale Rusiei se apropie de platformele de foraj din Marea Neagră, dar până în prezent n-a fost raportat vreun incident.
16.07.2022 | 13:18
Vasile Dincu anunta ca navele de razboi ale Rusiei se apropie de platformele din Marea Neagra Nu sunt incidente
Una dintre navele de război ale Rusiei. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu a primit întrebarea despre rutele navelor de război ale Rusiei în cadrul unei intervenții la Antena 3. Astfel, ministrul apărării a recunoscut că episoadele în care navele rusești se apropie de platformele de foraj din Marea Neagră sunt destul de dese.

Vasile Dîncu susține că navele Rusiei au un scop precis

În continuare, el a precizat că până în prezent, situația nu a degenerat și nu a fost înregistrat niciun incident de securitate. ”Există momente în care se apropie foarte mult de zona exclusive.

ADVERTISEMENT

Sunt metode prin care Rusia încearcă – alături de războiul hibrid pe care îl are în acest moment faţă de ţările din flancul estic, faţă de Europa – să creeze o stare de nelinişte.

Încearcă să-şi arate forţa în Marea Neagră. Nu sunt incidente care ar putea să ducă la declanşarea unui conflict”, a declarat Dîncu.

ADVERTISEMENT

În același context, ministrul apărării a fost invitat să comenteze care ar fi reacția Armatei Române dacă s-ar confrunta cu o invazie rusească. Dîncu a răspuns că Armata Română face parte din NATO și a subliniat că flancul estic a fost echilibrat cu prezența forțelor aliate.

Marea Neagră, zonă aflată sub protecția NATO

Și în partea de sud, aşa cum era partea de nord, Marea Neagră este egala Mării Baltice în acest moment”, a completat ministrul apărării.

ADVERTISEMENT

În continuare, el a adăugat că armata țării noastre poate face față oricărei provocări de securitate având în vedere că este sprijinită de NATO și aliații occidentali.

Altfel, amintim că în urmă cu opt zile, ambasadoarea Franței în România, Laurence Auer, declara că Marea Neagră a fost ”un fel de gaură neagră” în poziţia strategică din Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Intervenția acesteia a venit în contextul organizării Atlantic – Black Sea Security Forum. La acest eveniment, ea a arătat că un batalion sau o brigadă NATO este gata să apere securitatea la Marea Neagră. Din toate punctele de vedere, conform spuselor ambasadoarei.

 

ADVERTISEMENT