News

Vasile Dîncu: ”AUR este un partid contra sistem”. Ce spune despre o alianță cu PSD

14.12.2020 | 10:14
Vasile Dincu AUR este un partid contra sistem Ce spune despre o alianta cu PSD
ADVERTISEMENT

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a vorbit duminică seară despre întâlnirea pe care a avut-o cu liderul AUR, George Simion.

Social democratul a avut intervenție telefonică la un post de televiziune în care a precizat că discuția avută cu Simion nu a fost despre o alianță politică, ci despre ”proiecte concrete” și rezultatele unui sondaj de opinie, conform News.ro

ADVERTISEMENT

Mai mult, Dîncu a spus că cele 2 partide nu au de ce să colaboreze în condițiile în care ”AUR este un partid contra sistem”, iar PSD face parte din ”mainstream-ul politic”.

Vasile Dîncu: PSD nu a purtat negocieri cu AUR

Liderul social-democrat a negat că cele 2 partide ar fi purtat negocieri politice.

“Normal ar fi partidele să se întâlnească unele cu altele, să discute despre viitorul Parlament. Dacă voiam să facem o întâlnire politică, făceam o întâlnire între cele două partide, una oficială, în care nu aveam niciun motiv să ascundem acest lucru.

ADVERTISEMENT

Nu am vorbit despre niciun fel de alianţă politică. Nici măcar nu ne-ar ajuta dacă facem acest lucru, nici procentele nu ne ajung ca să facem o majoritate şi nici nu cred că suntem compatibili în acest moment. AUR este un partid contra sistem, noi facem parte încă din mainstream-ul politic şi atunci cu siguranţă nu avem prea multe ce să colaborăm”, a afirmat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a mai precizat că nu cunoaşte programul AUR și că nu a analizat acest partid.

“Dar în acest moment sunt probabil multe teme care ne diferenţiază pe noi, dacă mă iau numai după declaraţiile respective. Eu cred că ei vor fi un partid anti-sistem care nu se vor înţelege nici cu noi şi nici cu celelalte partide care fac parte din mainstream-ul politic”, a adăugat Dîncu.

ADVERTISEMENT

PSD nu dorește suspendarea lui Iohannis

Vasile Dîncu a anunțat în aceeași emisiune TV că PSD nu ar susţine, în acest moment, proiectul dorit de liderii AUR privind o eventuală suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis.