Sport

Vasile Dîncu anunță planurile la CSA Steaua pentru noul sezon: „Reorganizare pe modelul Dinamo și ne luptăm pentru Liga 1”

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a anunțat că în sezonul viitor Steaua va lupta pentru promovarea în primul eșalon. Ministrul propune reorganizarea echipei Armatei pe modelul celor de la Dinamo.
26.05.2022 | 12:00
Vasile Dincu anunta planurile la CSA Steaua pentru noul sezon Reorganizare pe modelul Dinamo si ne luptam pentru Liga 1
Ministrul Vasile Dîncu propune reorganizarea echipei Steaua după modelkul marii rivale Dinamo. Sursă foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Steaua a uzat de toate ”portițele” pentru a fi primită în barajul de promovare/menținere în Casa Pariurilor Liga 1, dar a pierdut toate litigiile pe această speță. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, propune reorganizarea secției de fotbal a CSA Steaua.

Vasile Dîncu: ”Nu poți să participi într-un campionat în care nu ai dreptul să câștigi”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, s-a poziționat de partea clubului Armatei în conflictul iscat între Steaua și Federația Română de Fotbal pe tema dreptului de promovare în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Acesta a susținut mereu că legea care prevede interzicerea dreptului unei echipe finanțate din bani publici să joace într-o competiție profesionistă, este una defectuoasă.

”A părut să nu conteze faptul că la baraj a câștigat dreptul de a promova (Steaua a încheiat play-off-ul ligii a doua pe locul 4, care îi dă dreptul din punct de vedere sportiv să participe la barajul de promovare în primul eșalon – n.r.). Conform legii, în România, echipele departamentale nu pot să joace în liga profesionistă.

ADVERTISEMENT

Este anormal acest lucru și nu mi se pare normal să nu aibă șansa de a promova, pentru că nu poți să participi la un campionat în care nu ai dreptul să câștigi”, a punctat Vasile Dîncu pentru euronews.ro.

Ministrul Dîncu cere ferm reorganizarea echipei Steaua

Vasile Dîncu a mai spus că pentru Steaua este mai bine că nu a primit dreptul de a participa la barajul de promovare/menținere în Casa Pariurilor Liga 1. Ministrul spune că nici lotul, nici bugetul nu este unul de primă ligă.

ADVERTISEMENT

”Steaua, echipa MAPN, nu poate promova și sunt două motive importante. În primul rând, în momentul ăsta nu avem o echipă de promovat, drept pentru care s-a clasat pe locul patru. În acest moment, să fim serioși, bugetul echipei și performanța echipei nu-i permite să fie o echipă de top în Liga 1”, a explicat Dîncu.

Politicianul a adăugat că nu se pune problema ca legea sportului să fie modificată pentru ca Steaua să primească dreptul de a promova, chiar dacă ar fi în continuare finanțată din bani publici, și a propus modelul organizațional al rivalei Dinamo.

ADVERTISEMENT

”Evident că pentru anul viitor ne pregătim pentru o echipă care să se lupte pentru intrarea în Liga 1. Dreptul l-ar putea avea în două feluri. Schimbăm legea, ceea ce nu cred că este cazul.

Cred că cea mai bună șansă pentru ei ar fi organizarea echipei Steaua după modelul Dinamo București. Cred că aceasta este calea cea mai bună. Vom face aceste modificări foarte repede.

Pregătim o echipă care, la anul să lupte pentru promovarea în Liga 1. Echipa trebuie schimbată mult, trebuie aduși oameni noi, trebuie să devină o echipă profesionistă”, a spus Vasile Dîncu.

Ce spune Vasile Dîncu despre șansele vicecampioanei FCSB de a juca în Ghencea

Ministrul Apărării a abordat și subiectul ”interdicției” celor de la FCSB de a-și juca meciurile de pe teren propriu pe noul stadion din Complexul Sportiv Ghencea.

”FCSB-ul, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit nu facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale, ci să încerce să facă o cerere la Minister, care ar fi însemnat o hotărâre de guvern, pentru că, astăzi, Steaua este o unitate militară, fiind proprietatea Ministerului Apărării.

Trebuia făcută o hotărâre de guvern. Dura mai mult, dar dacă făceau din timp, poate se aproba acest lucru în ședința de guvern”, a punctat Vasile Dîncu.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită