News

Vasile Dîncu, despre prezența rușilor pe Insula Șerpilor: ”Ne îngrijorează. Este o provocare pentru securitatea națională”

Vasile Dîncu, ministrul apărării naționale (MApN), anunță că țara noastră este îngrijorată de prezența rușilor pe Insula Șerpilor. Această situație constituie ”o provocare pentru securitatea națională”.
19.05.2022 | 21:54
Vasile Dincu despre prezenta rusilor pe Insula Serpilor Ne ingrijoreaza Este o provocare pentru securitatea nationala
Autoritățile române, îngrijorate de prezența rușilor pe Insula Șerpilor. Anunțul lui Vasile Dîncu. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Șeful MApN, Vasile Dîncu, a vorbit despre situația din zona Mării Negre, acolo unde Rusia desfășoară mișcări de trupe pe Insula Șerpilor, foarte aproape de apele teritoriale românești.

Autoritățile române, îngrijorate de prezența rușilor pe Insula Șerpilor. Anunțul lui Vasile Dîncu

Într-un interviu acordat joi seară la postul de știri Antena 3, oficialul Guvernului a spus că această situație din Insula Șerpilor, ocupată de ruși, este considerată o ”amenințare directă la securitatea noastră”.

ADVERTISEMENT

Dîncu spune că întreaga alianță (n.r. NATO) este îngrijorată de apariția trupelor ruse la doar câteva zeci de kilometri distanță de România.

”În ceea ce privește pericolul de la Marea Neagră, cu prezența trupelor ruse în zona, acest lucru pentru România o provocare la adresa securității naționale, pentru că este spațiul nostru de siguranță.

ADVERTISEMENT

Această prezență în Insula Șerpilor sigur că ne îngrijorează, dar nu ne îngrijorează numai pe noi. Este îngrijorarea pe care o împărtășim cu întreaga Alianță Nord Atlantică”, a spus ministrul Vasile Dîncu la postul de știri citat.

Ministrul apărării dezvăluie că unele state NATO se confruntă cu un deficit în privința dotării militare

Oficialul MApN a participat, marţi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) în formatul miniştrilor Apărării din statele membre ale UE.

ADVERTISEMENT

La finalul evenimentului, Vasile Dîncu a declarat că, în acest moment, există un deficit de înzestrare militară în unele ţări NATO şi este nevoie de continuarea sprijinului pentru statele din vecinătatea estică.

”În acest moment există în Europa, la nivelul întregii echipe NATO, un deficit în ceea ce privește înzestrarea, de aceea s-a pus foarte serios problema pe trei direcții.

ADVERTISEMENT

În primul rând refacerea stocurilor. Acesta este un lucru foarte important, cu încercarea tot mai serioasă de a crea sinergii împreună cu statele europene.

A a doua cale sigur că a fost mobilitatea militară și s-a vorbit foarte mult și despre stimulente financiare.

Sper să se ia în această perioadă hotărâri importante la Bruxelles privind posibilitatea de achiziții rapide”, a spus ministrul apărării.

ADVERTISEMENT