News

Vasile Dîncu, despre situația din Kazahstan: Negocierile NATO cu Rusia, afectate de „orice eveniment din această zonă”

Aflat la o ceremonie militară în portul Constanţa, ministrul Apărării Naționale a vorbit despre situația din Kazahstan. Conflictul „impactează” negocierile pe care le are NATO cu Rusia, spune Dîncu.
09.01.2022 | 16:09
Vasile Dincu despre situatia din Kazahstan Negocierile NATO cu Rusia afectate de orice eveniment din aceasta zona
Vasile Dîncu, despre situația din Kazahstan: Negocierile NATO cu Rusia, afectate de „orice eveniment din această zonă”. foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu, a declarat duminică, la Constanţa, că în Kazahstan este „o bulversare a ordinii constituţionale”.

Aflat la o ceremonie militară în portul Constanţa, ministrul Apărării Naţionale a explicat că orice eveniment din această zonă „impactează” negocierile pe care le are NATO în acest moment cu Rusia.

ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu a mai precizat că  România nu este momentan implicată în niciun fel în regiunea respectivă.

Vasile Dîncu analizează situția tensionată din Kazahstan. „Deocamdată, noi nu suntem implicaţi în niciun fel”

Ministrul Apărării Naționale crede că în acest moment există cât de cât o situaţie stabilă în Kazahstan.

ADVERTISEMENT

“În Kazahstan există în acest moment o bulversare a ordinii constituţionale, ca să spunem aşa. În acest moment cancelariile occidentale şi NATO privesc cu îngrijorare ceea ce se întâmplă acolo, în ceea ce priveşte pierderea de vieţi omeneşti.

Se pare că există în acest moment cât de cât o situaţie stabilă, aşa cum se comunică din această zonă, din Kazahstan.

ADVERTISEMENT

(…) Deocamdată, noi nu suntem implicaţi în niciun fel în această zonă, dar orice se întâmplă în zona noastră geografică mai largă sigur că este important pentru securitatea zonei şi este important şi pentru că, până la urmă, orice eveniment din această zonă impactează negocierile pe care le are NATO în acest moment cu Rusia”, a spus ministrul Apărării Naţionale, după ce a participat la o ceremonie militară în portul Constanţa, răspunzând la o întrebare despre situaţia din Kazahstan.

Potrivit lui Vasile Dîncu, Kazahstan este o ţară importantă pentru România, în primul rând prin importul „de peste un miliard în ceea ce priveşte gazul şi alte produse de genul acesta.”

ADVERTISEMENT

„Kazahstanul este pentru noi un loc important, pentru România, nu pentru Armata Română, dar pentru România, comerţul nostru cu Kazahstanul, importul este de peste un miliard în ceea ce priveşte gazul şi alte produse de genul acesta şi sperăm că avem o situaţie care se va stabiliza în această zonă”, a adăugat Vasile Dîncu.

ADVERTISEMENT