News

Vasile Dîncu, discuție telefonică cu secretarul apărării din SUA. Printre subiecte, dislocarea de forţe suplimentare în Europa de Est

Vasile Dîncu, discuție telefonică cu secretarul apărării din SUA privind securitatea din regiunea Mării Negre și dislocarea de forţe suplimentare în Europa de Est.
28.01.2022 | 09:37
Vasile Dincu discutie telefonica cu secretarul apararii din SUA Printre subiecte dislocarea de forte suplimentare in Europa de Est
Vasile Dincu, Lloyd J. Austin III
ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu a avut o discuție telefonică cu secretarul apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III.

Lista de subiecte discutate de cei doi fac referire, în mare parte, la tensiunile internaționale privind situația din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Ministrul apărării din România, discuție cu secretarul apărării al Statelor Unite ale Americii

Agenda de discuții a celor doi oficiali a făcut referire și la securitatea din zona Mării Negre, având în vedere tensiunile în centrul cărora este Ucraina, țară vecină cu România.

De asemenea, ministrul apărării din România și secretarul apărării american au vorbit despre suplimentarea trupelor SUA în acea regiune.

ADVERTISEMENT

Un alt subiect dezbătut a fost potențiala amenințare pe care o reprezintă Rusia în ceea ce privește un atac în jurul Ucrainei şi la Marea Neagră, relatează Agerpres.

Vasile Dîncu consideră necesară consolidarea pe flancul estic al NATO

Conform sursei citate anterior, ministrul român a insistat asupra importanței de a consolida forțele de pe flancul estic al Alianței, cu precădere în regiunea Mării Negre.

ADVERTISEMENT

Toată această inițiativă face parte dintr-o defensivă care are ca scop descurajarea oricăror acțiuni violente, chiar un posibil atac, în același timp în care ea va asigura securitatea aliaților.

Totodată, Vasile Dîncu a transmis că este nevoie de o „abordare coerentă și echilbrată” pentru a răspunde la prezența militară tot mai mare a rușilor în zona Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Ministrul apărării salută decizia lui Biden de a disloca forțe suplimentare în Europa de Est

Acesta a mai transmis și că ministrul român al apărării este de acord cu decizia președintelui Joe Biden în ceea ce privește situația din Ucraina, anume aceea de a a disloca forţe suplimentare în Europa de Est.

Conform lui Vasile Dîncu, această decizie este una avantajoasă inclusiv pentru România, în sensul în care securitatea sa va fi protejată mai eficient.

“În acest sens, a fost exprimată necesitatea, mai mult ca oricând, a unei abordări coerente, unitare şi echilibrate în cadrul prezenţei înaintate pe flancul estic al Alianţei.

De asemenea, demnitarul român a salutat anunţul preşedintelui Biden privind determinarea SUA de a disloca forţe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în sprijinul securităţii şi apărării României”, se arată într-un comunicat al MApN.

ADVERTISEMENT
Tags: