News

Vasile Dîncu, mesaj oficial despre avertismentele Rusiei! „Încearcă să tragă o nouă Cortină de Fier”

Noul ministru al Apărării, Vasile Dîncu a transmis un mesaj oficial despre avertismentele Rusiei! Acesta a explicat șo jocul pe care îl fac subordonații lui Vladimir Putin
22.01.2022 | 13:51
Vasile Dincu mesaj oficial despre avertismentele Rusiei Incearca sa traga o noua Cortina de Fier
Vasile Dîncu: Rusia nu a răspuns până acum propunerii de a vizita scutul de la Deveselu. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Recent numit ministru al Apărării, Vasile Dîncu a precizat cu privire la ultimele evoluţii legate de Rusia, Ucraina şi NATO, că subordonații lui Putin “încearcă să tragă o nouă Cortină de Fier”, fiind o nouă formă de împărţire a sferelor de influenţă.

“Sigur că Federaţia Rusă încearcă să tragă o nouă Cortină de Fier, asta este clar, dar de fapt este o nouă formă de împărţire a sferelor de influenţă, asta este la nivel mondial ceea ce se întâmplă. (…)

ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu, mesaj oficial legat de avertismentele Rusiei!

Probabil că trebuie, din când în când, să fie aduse noi tipuri de tratate, noi prevederi între ţări, între blocurile politico-militare care există. Cred că anul acesta este un an crucial, în care istoria se face sub ochii noştri”, a afirmat ministrul Apărării Naţionale.

Vasile Dîncu a ținut să explice și poziția noastră în întreg conflictul.“România nu mai are nevoie să ceară garanţii suplimentare, pentru că este membră a celei mai importante alianţe politico-militare în acest moment”.

ADVERTISEMENT

Cererea Rusiei de retragere a forțelor NATO din România este “absurdă”. Nu este o cerere care să poată fi luată în considerare

Nu este nimic nou, această cerere a fost respinsă de mai multe ori. (…) NATO nu negociază retragerea din această zonă, ba, în plus, consolidează forţele aşa cum cer popoarele care se simt ameninţate, de pe Flancul Estic.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere, este cel mai bun răspuns, este un răspuns practic al NATO la această cerere, pe care noi o considerăm imposibil de acceptat”, a mai zis Dîncu

Vasile Dîncu nu s-a oprit aici și a mai spus că atunci “când ceri Pactului Nord Atlantic să renunţe la toate dezvoltările de după 1997, este o cerere absurdă” şi că în viziunea sa “este mai mult o cerere de negociere, pentru că nu are suport logic şi nici suport strategic.

ADVERTISEMENT

Noi avem un program de acţiune şi de înzestrare a Flancului Estic alături de NATO şi ne pregătim pentru orice eventualitate, dar nu există niciun pericol, chiar dacă Federaţia Rusă vorbeşte despre asta”, a subliniat Vasile Dîncu.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că garanţiile de securitate pe care Rusia caută să le obţină de la Occident includ prevederi care presupun plecarea forţelor NATO din România şi Bulgaria.

Anunțul a fost făcut chiar de Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse. Astfel, Moscova a cerut oficial garanţii din partea NATO obligatorii din punct de vedere juridic potrivit cărora blocul militar va înceta să se mai extindă şi va reveni la graniţele sale din 1997

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS