News

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, exclude să fie remaniat din Guvern: ”N-a fost nicio discuție niciodată”

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, exclude total ideea vehiculată în ultimele zile în presă, conform căreia ar urma să fie remaniat din Guvern.
15.08.2022 | 20:19
Vasile Dincu ministrul Apararii exclude sa fie remaniat din Guvern Na fost nicio discutie niciodata
Reacția lui Vasile Dîncu, după ce s-a vehiculat că va fi remaniat. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În ultimele zile, în spațiul politic intern au apărut din nou speculații privind posibile remanieri. S-au înaintat și nume din cele trei partide care alcătuiesc coaliția.

Reacția lui Vasile Dîncu, după ce s-a vehiculat că va fi remaniat: ”Sunt pure invenții”

Săptămâna trecută, a apărut informația conform căreia Partidul Social Democrat (PSD) ar dori înlocuirea lui Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării Naționale (MApN).

ADVERTISEMENT

Această remaniere urma a fi făcută la ”pachet” cu câte o schimbare și de la PNL, respectiv UDMR.

Toate aceste zvonuri sunt ”pure invenții”. Asta a fost prima reacție a celui vizat pentru a fi remaniat de la PSD, Vasile Dîncu.

ADVERTISEMENT

”N-a fost nicio discuție niciodată. A fost vorba de surse. Dacă mergeți în continuare pe surse neidentificate, răspundeți-vă singuri.

Sunt pure invenții”, a declarat ministrul în exercițiu al apărării naționale, luni, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu, pe o listă de 3 miniștri care ar putea fi remaniați

La mijlocul săptămânii trecute, liderii PNL – PSD – UDMR s-au reunit într-o ședință extrem de importantă.

La acea dată, s-a speculat că PSD ar insista pe tema schimbării unor miniştri. Site-ul ȘtiriTVR, anunță că social democrații l-ar dori remaniat pe Vasile Dîncu de la Apărare.

ADVERTISEMENT

Motivul: Dîncu ar fi considerat un opozant al liderului PSD, Marcel Ciolacu. De asemenea, postul public mai nota că șeful MApN ar fi și un susținător a candidaturii lui Mircea Geoană la viitoarele alegeri prezidențiale. Se pare că această soluție nu ar fi deloc agreată de Ciolacu.

S-a mai scris că social-democrații ar dori o plecare la ”pachet” a lui Dîncu, cu miniștri din alte partide. E vorba de Sorin Cîmpeanu sau Virgil Popescu din partea PNL și Eduard Novak din zona UDMR.

Ulterior, de la vârful PSD au venit noi infirmări ale acestor zvonuri. Chiar Marcel Ciolacu a fost întrebat într-o conferință de presă în care se afla alături de ministrul Apărării despre posibila schimbare: ”Îl văd pe domnul Dîncu aici lângă mine și nu a fost remaniat. Vasile, tu ești remaniat? Dar cine a anunțat remaniere?

Există remanieri în guverne. Nu pot să vă spun când există remanieri”, a spus Ciolacu.

ADVERTISEMENT