News

Vasile Dîncu: „Nu cred că există pericolul contaminării radioactive a apelor Mării Negre”. Ce spune ministrul apărării despre „mercenarii români”

Vasile Dîncu explică dacă există vreun pericol cu privire la contaminarea radioactivă a apelor Mării Negre. Ce spune ministrul apărării despre „mercenarii români” din Ucraina
18.04.2022 | 21:50
Vasile Dincu Nu cred ca exista pericolul contaminarii radioactive a apelor Marii Negre Ce spune ministrul apararii despre mercenarii romani
ADVERTISEMENT

Informația potrivit căreia pe nava-amiral a Rusiei din Marea Neagră, „Moscova”, scufundată recent după ce a fost lovită de rachetele ucrainene, ar fi existat două focoase nucleare nu este confirmată de nicio sursă serioasă, spune ministrul român al apărării, Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu: „Nu cred că există pericolul contaminării radioactive a apelor Mării Negre”.

Nu este o informație care să fie confirmată, nu există informații exacte despre existența unor focoase nucleare pe nava „Moscova”. Apar tot timpul în caz de război astfel de informații, din toate părțile. Sunt diverse interese tactice”, a declarat ministrul apărării la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Dacă ar apărea cât de cât probe, probabil că s-ar putea face și inspecții internaționale”, a mai explicat Vasile Dîncu. „Dar specialiștii nu s-au activat, așa că probabil e doar informație de presă”, a adăugat oficialul.

Nu cred că există pericolul contaminării radioactive a apelor Mării Negre”, a încheiat subiectul Dîncu.

ADVERTISEMENT

Ce spune ministrul apărării despre „mercenarii români” din Ucraina

Dîncu a vorbit și despre acuzațiile Moscovei, potrivit cărora în Ucraina ar lupta mercenari din România. „Este un procedeu propagandistic informația despre mercenarii români din Ucraina. Kremlinul încearcă să arate că ar avea informații exacte, cum este acea cifră de 1.717  mercenari din Polonia. Dar vedem că la Moscova sunt trași pe linie moartă generali pentru că n-au dat informații corecte”, a spus Dîncu.

E mai degrabă o informație pentru politica internă, să arate că Rusia se luptă cu vreo 60 de țări, că toată lumea e împotriva lor. Este o informație cu care zilnic intoxică opinia publică Moscova”, a mai explicat ministrul apărării.

ADVERTISEMENT

Nu se poate ști cine a ajuns în Ucraina și cu ce scop din alte părți, însă pentru cetățenii români putem să știm cine a mers în Ucraina. Și nu au mers oameni acolo de la noi. Noi știm câți ucraineni au intrat și au ieșit pentru că nu suntem încă în Schengen”, a arătat Vasile Dîncu.

El a subliniat apoi că „nu avem cetățeni români care să fi trecut din România în Ucraina”. „Știm sigur acest lucru pentru că avem informații”, a ținut să evidențieze ministrul român, pentru a contrazice propaganda Kremlinului.

ADVERTISEMENT