News

Președintele Consiliului Național al PSD: “AUR a crescut puternic în sondaje”

03.02.2021 | 21:47
Presedintele Consiliului National al PSD AUR a crescut puternic in sondaje
ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a comentat miercuri în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu, de la România TV, scrisoarea deschisă a unor intelectuali din societatea civilă care îndeamnă la oprirea comunicării cu AUR, dar și intenția de vot de care se bucură acest partid, spunând că: “AUR crește puternic în sondaje, acum s-a stabilizat”.

Dîncu a declarat la mijlocul lunii decembrie, anul trecut, că nu se discută despre o alianță cu AUR, ei fiind un partid contra-sistem.

ADVERTISEMENT

Tot în decembrie 2020 sociologul a explicat că Alianța pentru Unirea Românilor va crește în sondajele despre intenția de vot dacă nu se va reduce tensiunea din societate.

Dîncu despre intenția de vot: “AUR crește în sondaje”

“Sigur AUR a crescut față de scorul de la alegeri, ultima medie pe care am văzut-o eu în două-trei sondaje de după alegeri ar fi în jur de 15%, au avut o creștere chiar și peste acest procent, dar acum s-a stabilizat.

ADVERTISEMENT

Există un fel de principiu al vaselor comunicante referitor la partidele care se exprimă violent în spațiul public: neomarxiștii se exprimă de obicei foarte agresiv și de aceea mereu pierd în fața celor care sunt din zona conservatoare”, a declarat Vasile Dîncu miercuri în timpul emisiunii lui Victor Ciutacu de la România TV.

Vasile Dîncu despre semnatarii scrisorii împotriva AUR: “Se manifestă împotriva democrației”

“Semnatarii scrisorii prin aceste manifestări se exprimă împotriva democrației, împotriva libertății de asociere și asupra valorilor pe care ei le promovează.

ADVERTISEMENT

Fiecare poate avea modul de expresie, iar asta ține de toleranța democrației. Eu cred că asemenea provocări țin de intoleranță politică.

Eu am avut o întâlnire cu președintele AUR și am fost linșat de toate aceste grupuri, deși îl cunosc de foarte mult tip pe George Simion, incă de când era student și avea această preocupare referitoare la unirea românilor. De ceva timp, mulți oameni mă tot contactează și mă întreabă cum ne descurcăm cu AUR în Senat.

ADVERTISEMENT

Este un partid care se comportă conform regulilor și conform cutumelor parlamentare, ei au înțeles că în comunitatea politică respecți părerile politice, chiar dacă mereu te exprimi împotriva mainstreamului politic, spațiul tău de libertate ți-l manifești prin propriile metode”, a adăugat sociologul.

ADVERTISEMENT